Kauno rajone į gyvenamojo namo kiemą nukrito lėktuvas: žuvo du žmonės | Kas vyksta Kaune

Kauno rajone į gyvenamojo namo kiemą nukrito lėktuvas: žuvo du žmonės

DELFI.lt nuotr.

Sekmadienį popiet Kauno rajone nukrito lėktuvas.

Bendrajame pagalbos centre skubios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112, 13 val. 51 min., buvo gautas pranešimas, kad Kauno rajone nukrito sportinis lėktuvas „Piper PA-30“.

Nelaimė įvyko Ringaudų seniūnijoje, Noreikiškių kaime. Kaip praneša „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai lėktuvas nukrito gyvenamojo namo kieme, adresu Bičiulių g. 51.

Pasak vietos gyventojų, lėktuvas skrido gan žemai, o prieš jam nukrentant pasigirdo pokštelėjimas.

Gavus pranešimą į įvykio vietą buvo išsiųstos Kauno priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pajėgos, medikai, policijos pareigūnai, kurie šiuo metu budi įvykio vietoje.

Nukritus lėktuvui žuvo du juo skridę asmenys gimę 1954 m. ir 1989 m., taip pranešė policija.

Kaip praneša BNS, Kauno S. Dariaus ir S. Girėno aerodromo laikinasis direktorius Justas Limanauskas BNS sakė, kad manoma, jog mokomasis lėktuvas kilo iš šio oro uosto, juo greičiausiais skrido pilotas instruktorius ir mokinys.

„Jie lyg ir pakilo iš mūsų, skraidė Karmėlavos oro uoste, mokėsi skraidyti, grįžinėjo iš Karmėlavos oro uosto į mūsų. Galima priežastis yra oro sąlygos – kai jos staiga pasikeičia, dėl to gali lėktuvas apledėti“, – BNS sakė J. Limanauskas.

Anot jo, iš aerodromo sekmadienį kilo vienintelis, t.y. šis lėktuvas, su juo skrydžio koordinatoriams po nelaimės nepavyko užmegzti ryšio.

Papildyta 17 val. 00 min.

DELFI žiniomis, žuvo žinomas Lietuvos lakūnas Viktoras Ramonas su mokiniu. V. Ramonas turėjo didžiulę piloto patirtį. 2003 m. jis su kolega Gintautu Staniuliu tuo pačiu lėktuvu „Piper PA-30“ (registracijos nr. LY ARS) pakartojo S. Dariaus ir S. Girėno skrydį per Atlantą.

Kauno S. Dariaus ir S. Girėno aerodromo laikinasis direktorius Justas Limanauskas BNS sakė, kad manoma, jog mokomasis lėktuvas kilo iš šio oro uosto, juo greičiausiais skrido pilotas instruktorius ir mokinys.

„Aero-Pilot“ asociacijos narys Darijus Pagodinas BNS patvirtino, kad vienas žuvusiųjų – jo kolega, patyręs pilotas Viktoras Ramonas.

„Taip, liūdna, bet tiesa. Kiek žinau, tai yra Viktoras Ramonas su „Piper PA-30 Twin Comanche“ ir jo mokinys“, – BNS sakė jis.

D. Pagodinas sako, kad pirminiais duomenimis, lėktuvas nukrito kilimo metu. Anot jo, jo gerai pažįstamas V. Ramonas buvo itin patyręs pilotas, tačiau greičiausiai neįvertino skrydžiui netinkamų oro sąlygų.

„Tokios sąlygos yra prastos: žemas debesuotumas, migla, temperatūra artima nuliui, šimtaprocentinė drėgmė. Reiškia, kad yra visos sąlygos apledėjimui. Aviaciniu požiūriu, tai yra pavojingas reiškinys“, – teigė D. Pagodinas.

Kauno greitoji medicinos pagalba pranešė, kad į įvykio vietą atvyko per 4 min. nuo gauto pranešimo, tačiau tokio laiko gyvybėms išgelbėti neužteko.

Jų teigimu žuvusieji patyrė didelius sužalojimus ir medikais jiems padėti nebegalėjo. Namo gyventojai, kurių kieme nukrito lėktuvas, taip pat patyrė išgąstį, tačiau jiems viskas gerai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA