V. Landsbergis kviečia partijas diskutuoti dėl pirmalaikių rinkimų skelbimo | Kas vyksta Kaune

V. Landsbergis kviečia partijas diskutuoti dėl pirmalaikių rinkimų skelbimo

BNS 2019/12/07 12:51
V. Landsbergis / DELFI.lt / D. Pipas nuotr.

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) garbės pirmininkas Vytautas Landsbergis kritikuoja valdančiuosius dėl nepasvertų pažadų biudžete ir kviečia partijas diskutuoti dėl pirmalaikių rinkimų galimybės.

„Valdantieji kažko persigandę ir daro vis daugiau šaliai žalingų klaidų. Todėl būtų naudingiau kartu su jais apsispręsti dėl ankstesnių rinkimų“, – teigė TS-LKD garbės pirmininkas šeštadienį Vilniuje vykstančiame partijos tarybos posėdyje.

Jis pabrėžė, kad taip valdantiesiems „daugėtų paskatų susimąstyti sparčiau keistis“

„Apsispręsti dėl rinkimų derėtų kartu, Seimo politikų debatuose, o ne keršto muštynėse, kas kam skaudžiau užvoš ar pagrūmos kokiomis nors politinėmis sankcijomis“, – teigė V. Landsbegis.

Anot jo, dabartinę vidaus padėtį Lietuvoje nusako valdančiųjų ir jų Vyriausybės „finansinis bankrotas“.

„Pažadais rinkėjams valdantieji įsipareigojo tiek daug, kad tikrai neįstengs tesėti. O kas turės tesėti? (…) jie vykdo populistų, liaudies suvedžiotojų kampaniją. Ir kampaniją ne iš santaupų, o į skolą, didelę skolą, kurią paliks ne savo partijos ir latifundininkų asmeniniame debete, o kitiems“, – tvirtino politikas.

Jis lygino šiandieninę situaciją su 2008-aisiais, kilus pasaulinei ekonomikos krizei socialdemokratų Vyriausybės paliktu optimistiniu biudžeto projektu, kuomet metų pabaigoje atėjus į valdžią konservatoriams teko imtis naktinės mokesčių reformos.

V. Landsbergis kvietė premjerą Sauliu Skvernelį „atviram draugiškam pokalbiui apie būsimą skolų mokėjimą“.

Politikas taip pat kritikavo valdančiuosius dėl iniciatyvos stokos mažinant šešėlinę ekonomiką, dėl siekio patraukti „valstiečiams“ neparankų Seimo pirmininką Viktorą Pranckietį. Jis ragino Seimą skirti daugiau dėmesio emigracijos problemai ir klausė, ar Lietuvoje „nesiformuoja vis didesnė blogovės valstybė, iš kurios jaunimas ir kaimas bėga, balsuoja kojomis“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA