Šeštadienį Rotušės aikštė pakvipo „Maltiečių sriuba“: siekiama gražaus tikslo | Kas vyksta Kaune

Šeštadienį Rotušės aikštė pakvipo „Maltiečių sriuba“: siekiama gražaus tikslo

D. Grybauskaitės „Facebook“ nuotr.

Šeštadienį Kauno Rotušės aikštėje ne tik žibėjo Kosminė Kauno eglutė, bet ir buvo jaučiamas šiltas sriubos kvapas. Viso to priežastis – jau 14-tąjį kartą surengtas senelių paramos akcijos „Maltiečių sriuba“ renginys.

„Maltiečių sriubos” karavanas Kaune, Rotušės aikštėje, įsikūręs jau nuo 11 val. Kauno maltiečiai miestiečius ir miesto svečius vaišins karšta sriuba iki pat 18 val.

Renginio kulminacija įvyko 14.00 val., kai maltiečių palaikyti atvyko Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Kiekvienais metais prie šios paramos akcijos prisidedanti Prezidentė linkėjo, kad žmonių gerumą visus metus jaustų tie, kurie patiria nepriteklių, yra vieniši ar sergantys, kuriems, trūksta draugiško apkabinimo ar pašnekesio.

Kaune senelius, vaikus ir neįgaliuosius, kuriems į namus atneša bendravimo džiaugsmą, sotesnį kąsnį lanko 40 maltiečių savanorių. Šiųmetinės Rotušėje vykstančios kauniečių akcijos tikslas – neįgaliesiems pritaikytas autobusiukas.

Akcijos metu maltiečiai siekia surinkti reikiamą sumą pinigų, kad galėtų įsigyti neįgaliesiems pritaikytą autobusiuką, nes dauguma lankomų žmonių turi judėjimo negalią.

Autobusiuku siekiama užtikrinti ne tik geresnį maltiečių ir lankomų žmonių susisiekimą, bet ir prireikus globotiniams suteikti galimybę nuvykti į bažnyčią, valstybines institucijas, į ligoninę ir t.t.

Maltos ordino savanoriai šį šeštadienį į Kauno Rotušės aikštę kviečia prisijungti visus norinčius palaikyti ir paremti jų vykdomą misiją.

D. Grybauskaitė lankydamasi Rotušės aikštėje komplimentų negailėjo ir Kalėdų eglei: „Apsilankėme pažiūrėti, kaip gyvai atrodo Kauno eglutė. Ji visada ypatinga. Tarp kitko, visoje Lietuvoje eglės daug gražesnės negu pasaulyje. Daugelis šalių mažai investuoja į tą grožį, dažnai palieka natūralią eglutę, net nepuošę, tik su švieselėmis. Lietuvoje yra graži tradicija labai išradingai puošti egles ir kiekvienas miestas tiesiog konkuruoja. Ir labai gerai, nes tai yra ir menas, ir fantazija. Galiausiai kiekvienas miestas didžiuojasi savo egle. Todėl aš nelinkusi lyginti, kuri gražesnė, nes Lietuvoje visos eglės nuostabios.

(Kauno eglė, – red.) – be abejo, labai graži. Nors aš ir vilnietė, bet turiu pagirti. Beje, tai pirmoji Kalėdų eglė, kurią pamačiau gyvai“, – šypsojosi buvusi šalies vadovė.

Šiandien ji taip pat viešėjo Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos Žaislotekoje, akcijos „Knygų Kalėdos“ atidaryme.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA