Nauja tendencija: namus Kalėdoms papuošti kvapu | Kas vyksta Kaune

Nauja tendencija: namus Kalėdoms papuošti kvapu

Organizatorių nuotr.

Švenčių laukimas ir pasiruošimas joms kaip visada įtraukia į magišką kvapų pasaulį: kepamų sausainių, eglutės, mandarinų, smilkalų, karšto šokolado ir daugybė kitų kvapų sukuria magišką atmosferą, kurios nesumaišytume su niekuo kitu. Ne veltui sakoma: „ar jauti, kaip kvepia Kalėdomis“? Tai puikiai suvokia ir namų kvapų žinovai.

„Pasitelkę kvapo galią, galime sukurti stebuklus“, – sako „Ausfa“ kvapų linijos kūrėja Inga Stugė, kurios kvapų idėjos Kaune karaliauja ne tik gruodžio mėnesį, bet ir ištisus metus. Su Inga kalbamės apie tai, kokius namų kvapus renkasi kauniečiai bei kokias naujienas užuosime jau netrukus.

Salonas „Ausfa“ Inga Stugė / Organizatorių nuotr.

Karaliauja vynuogės

Pasak Ingos Stugės, paskutiniųjų metų Kauno interjerų kvapu būtų galima vadinti gana intensyvų, saldų kvapą, sukurtą vynuogės pagrindu. Tai „Ausfa“ kvapų linijos kvapai „Red grape“, kurie namuose ir kitose subtilumo reikalaujančiose erdvėse išplito žaibiškai.

„Matyt pataikėme, pajautėme, kas kauniečiams patinka ir sukuria malonią atmosferą“, – šypsosi moteris, kuri nuolatos domisi ir tyrinėja kvapų pasaulį. „Užėjusi į namus, parduotuvę, saloną ar biurą iš karto pastebiu, ar patalpoje naudojami namų kvapai, jei taip – kokie. Stengiuosi suvokti, kas labiausiai patinka žmonėms: kokios natos karaliauja asmeninėse erdvėse, kokios darbo aplinkoje, kokie kvapai labiausiai pasiteisina. Esu maloniai nustebinta, kad „Red grape“ tapo ne vieno miestiečio mylimiausiais“, – pasakoja I. Stugė iki šiol sukūrusi tris skirtingus kvapus: minėtąjį „Red grape“, kiek aštresnį „Wild instinct“ ir pačiu lietuviškiausiu tituluojamą „Amber“.

„Ausfa“  kvapai / Organizatorių nuotr.

Naujas derinys iš dviejų mėgstamiausių

Kvapų pasaulis įtraukia: nesunku pajausti, kaip kvapai keičia erdvę, suteikia jai jaukumo, intymumo ar kaip tik įpareigoja. Kvapas gali atspindėti ir asmenybę: neretai moterų favoritais tampa kiek kitokie kvapai negu vyrų. Tokie pastebėjimai įkvėpė I. Stugę sukurti ir dar vieną kvapą „Mystery“, kuris patiktų abiems.

„Mintis gimė mano pačios namuose: labiausiai mėgstu jau minėtąjį „Red grape“, tačiau mano vyro favoritas buvo kiek griežtesnis „Wild instinct“ kvapas, kuriame vyrauja medienos ir greipfruto natos. Ieškodami kompromiso, vienoje namų erdvėje naudodavome vieną, kitoje erdvėje – kitą kvapą. Po kurio laiko pagalvojau: o kodėl negalima pabandyti jų suderinti, juk susiliejančios ir persipinančios kvapų natos mūsų namuose derėjo? Galiu patvirtinti – pavyko!”, – naujuoju kvapu džiaugiasi I. Stugė.

„Manau, kad šį derinį įvertins ir daugiau žmonių, kadangi „Wild instinct“ buvo rimtas „Red grape“ konkurentas ne tik mūsų namuose“. Pasak I. Stugės, naujasis kvapas bus paslaptingas ir nostalgiškas: būtent tai atspindi jo pavadinimas „Mystery“.

Kvapo galia

Inga Stugė – ne tik kvapų, bet ir užuolaidų salono „Ausfa“ puoselėtoja bei įkūrėja. „Pradėjome nuo užuolaidų, kiek vėliau ėmėmės ir kitų dekoro sprendimų. Po beveik 10-ties metų patirties supratau, kad iki tobulos atmosferos sukūrimo kartais betrūksta tobulo kvapo. Juk būtent kvapas yra vienas stipriausių prisiminimą kuriančių ar jį pabudinančių dirgiklių“. Pasak I. Stugės, tai instinktyviai įvertina net vaikai.

Salonas „Ausfa“ / Organizatorių nuotr.

„Jiems labai svarbu pasakyti, kuris kvapas patiko, susieti jį su savo asmenybe. Žinoma, tas pats veikia ir kai kvapus renkasi suaugusieji. Taigi, jeigu ieškote jums tinkančio kvapo, pabandykite atrasti, kas jame labiausiai traukia. Pavyzdžiui, jeigu mane vieni kvepalai žavėdavo dėl jazmino, greičiausiai žavės ir kiti kvepalai, kuriuose skamba jazminas“, – pasakoja idėjų ir noro jomis dalintis kupina moteris.

Tiesa, nedaugelis žino, kad išpuoselėtas salonas, spindinčios akys ir ištikimas klientų ratas – tik viena verslininkės gyvenimo pusė. Iki šiandien I. Stugei tenka kovoti su vis atsinaujinančia liga.

„Būtent ji mane išmokė branginti kiekvieną akimirką ir pildyti savo svajones, idėjas, planus čia ir dabar“, – pasakoja veikli moteris šiandien pristatanti dar vieną savo idėją – kvapą „Mystery“. „Norime jį paleisti į pasaulį dar prieš šventes, nes žinau, koks didelis yra subtilių, šiltų dovanų poreikis“.

„Ausfa“ salone – ne tik subtilios namų kvapų, bet ir kitos interjero idėjos: jaukios lovatiesės, šventinės staltiesės bei patarimai ieškantiems savo namų charakterio. Viską pamatyti galite „Ausfa“ salone, Jonavos g. 250 arba e-parduotuvėje www.ausfanamams.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA