Naujas traukos centras Kaune: „Prime biurai“ – inovatyvaus verslo pasirinkimas | Kas vyksta Kaune

Naujas traukos centras Kaune: „Prime biurai“ – inovatyvaus verslo pasirinkimas

Organizatorių nuotr.

Savanorių prospekte iškilęs verslo centras „Prime biurai“ baigia statybų etapą – liko paskutiniai aplinkos tvarkymo ir patalpų įrengimo darbai, o kitąmet pavasarį atvers duris klientams.

Daugiau kaip 5,5 tūkst. kvadratinių metrų bendro ploto, 7 aukštų pastate naujas erdves jau matuojasi technologijų kompanijos ir tarptautinio verslo atstovai. Naujakuriai ypač vertina strategiškai patogią vietą Kauno mieste, architektūrinius sprendimus, patalpų funkcionalumą ir palankią nuomos kainą.

„Matydami potencialių klientų susidomėjimą, galime drąsiai konstatuoti, kad pabaigos link artėjantis projektas išties patrauklus moderniam, inovacijas pripažįstančiam ir jas diegiančiam verslui. Siekiame išlaikyti vieningą koncepciją, todėl pirmiausia derybas vedame su aukštą pridėtinę vertę kuriančiomis kompanijomis, orientuojamės į tarptautinius verslo subjektus, šiuolaikiškas technologijų įmones“, – teigia nekilnojamojo turto vystymo bendrovės „NI plėtra“ vadovas Nerijus Dagilis.

Projekto vystytojai pristatė pirmąją bendrovę, įsikursiančią naujame pastate Savanorių pr. 367 – tai JAV kompanijos „No Magic Inc.“ dukterinė įmonė „No Magic Europe“, kurianti tarptautinį pripažinimą pelniusius IT sprendimus.

„Prime biurai“ / Organizatorių nuotr.

Auganti bendrovė neseniai tapo antros pagal dydį programinės įrangos gamintojos Europoje, prancūziškojo kapitalo įmonių grupės „Dassault Systemes“, dalimi. Jos produktai naudojami daugiau kaip 90 šalių, o klientų sąraše – didžiausios pasaulyje finansinės institucijos, automobilių gamintojai, aeronautikos kompanijos bei kitos garsios tarptautinės bendrovės.

UAB „No Magic Europe“ direktorė Gitana Strazdauskė pasakoja, kad naujojo biuro paieškos truko apie metus: „Skyrėme daug dėmesio visoms detalėms – nuo pastato vietos iki komfortiškos erdvės kiekvienam darbuotojui. Pavyzdžiui, dėl saugumo ir prestižo reikalavimų, biuras negali būti prie upės, degalinės ar greitojo maisto užkandinės.“

2 tūkst. kvadratinių metrų ploto patalpose įsikurs apie 100 bendrovės „No Magic Europe“ darbuotojų. Kitąmet jų gretos turėtų dar išaugti maždaug penktadaliu. Įmonės atstovai pastebi, kad Lietuvoje darbuotojai ypač nemėgsta atvirų biuro erdvių. Įgyvendinant jų poreikius pasirinkta koridorinė sistema, kūrybiškai išdėstant darbo vietas, kad jaustųsi patogiai ir jaukiai.

Vertindami galimų klientų susidomėjimą, bendrovės „Prime biurai“ atstovai išskiria kelis pagrindinius kriterijus, didinančius šio projekto patrauklumą. Vienas pagrindinių – „Prime biurų“ siūlomas lankstus patalpų išplanavimas bei palankesnis kainos ir paslaugų kokybės santykis lyginant su daugeliu kitų naujos statybos verslo centrų.

„Prime biurai“ / Organizatorių nuotr.

Be to, naujakuriams itin aktualus greitas ir patogus susisiekimas tiek asmeniniu, tiek ir viešuoju transportu. Šiuo atveju strategiškai palanki vieta Savanorių prospekte taip pat įgyja pranašumą. Nuo naujojo verslo centro – vos 2 km iki išvažiavimo iš miesto ir magistralės Vilnius–Kaunas, o atstumas iki Kauno oro uosto nesiekia nei 10 km.

Ne mažiau svarbi ir kokybiška aplinka. „Prime biurai“ kuriasi šalia atnaujintos laisvalaikio erdvės – Kalniečių parko, greta – didelis pasirinkimas maitinimo įstaigų, finansinės institucijos, paslaugų bei komercijos įmonės. Greitai pasiekiami prekybos centrai ir netgi poliklinika bei Kauno rajono savivaldybė.

Naujojo pastato nuomininkų bei jų klientų patogumui įrengta erdvi automobilių stovėjimo aikštelė su kontroliuojama įvaža. Specialiai numatytos parkingo vietos žmonėms su negalia, taip pat – elektromobilių įkrovimo stotelė.

Oficialus „Prime biurų“ atidarymas numatytas 2020 m. kovo mėnesį. Projektą parengė architekto Gintaro Balčyčio komanda, drauge su N. Dagilio valdoma nekilnojamojo turto vystymo bendrove „NI plėtra“ prieš kelerius metus neatpažįstamai pakeitusi ir Kauno autobusų stotį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA