Kitąmet gerokai brangs kaitinamasis tabakas | Kas vyksta Kaune

Kitąmet gerokai brangs kaitinamasis tabakas

BNS 2019/12/05 12:46
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Nuo 2020 metų kovo 65 proc. augs kaitinamojo tabako akcizas. Skaičiuojama, kad jo pakelis brangs 33 centais ir kainuos 3,75 euro.

Seimas ketvirtadienį priėmė Vyriausybės teiktas Akcizų įstatymo pataisas: už balsavo 65 Seimo nariai, prieš –11, o susilaikė 25.

Biudžeto ir finansų komiteto atstovas „valstietis“ Viktoras Rinkevičius patikino, kas akcizo kėlimas „šešėlio“ nepadidins arba, anot jo, nebent „labai nežymiai“.

Sveikatos ministro Aurelijaus Verygos teigimu, nėra jokių įrodymų, kad kaitinamojo tabako poveikis yra mažesnis nei įprastų cigarečių, o liberalas Simonas Gentvilas tvirtino, kad kaip tik yra atvirkščiai.

Biudžeto ir finansų komiteto narys konservatorius Mykolas Majauskas suskaičiavo, kad 65 proc. padidinus akcizą, kaitinamojo tabako produktai brangs 33 centais ir bus 20 centų pigesni nei cigaretės.

Mišriai Seimo narių grupei priklausanti Aušrinė Armonaitė nurodė, kad pakelis šių rūkalų Lietuvoje kitąmet kainuos 3,75 euro.

„Baltarusijoje jis kainuoja 1,63 euro, Kaliningrade – 2,15 euro, Lenkijoje – 3,25 euro, o Latvijoje – 3,40 euro“, – lygino A. Armonaitė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA