Menininkai kviečia švęsti Kaune „kultūringai prieš Kalėdas“ | Kas vyksta Kaune

Menininkai kviečia švęsti Kaune „kultūringai prieš Kalėdas“

Organizatorių nuotr.

Jau šį savaitgalį, gruodžio 7-8 d., Kaune vyks dar neregėtas kultūrininkų sambūris Kaune, kuris kviečia praleisti laiką „kultūringai prieš Kalėdas“. Renginio vieta, taip pat gerai pažįstama Kauno meno bei kultūros gerbėjams – kavinė „Kultūra“ ir tame pačiame pastate įsikūrusi Kauno paveikslų galerija.

[galerija kiek=”16″]

Dvi dienas ūšiantis kultūrininkų sambūris kviečia įsigyti Kalėdinių dovanų tiesiai iš menininkų rankų, dalyvauti dirbtuvėse ir nemokamose koncertuose.

Kultūrininkų sambūryje „kultūringai prieš Kalėdas“ bus visko, ką jau gerai pažįstate ir su kuo tikrai privalote susipažinti: Rasos Jusionytės Lietuvoje kurtas žurnalas „What Do People Do“, apdovanotas tarptautiniu mastu bei parduodamas nuo Berlyno iki Singapūro.

Išskirtinė betono juvelyrika „Celsius 273“, garsinanti Lietuvos vardą nuo Japonijos lig Prancūzijos, bene žinomiausios jaunosios kartos menininkių Jolitos Vaitkutės iliustracijos dirbtuvės bei galimybė įsigyti jos darbų.

„Celsius 273“ / Organizatorių nuotr.

Taip pat „Oak Ceramics“ keramika, kuri puošia ne vieno Lietuvos restorano stalus, leidykla „Lapas“, siūlanti išskirtinės kokybės knygas apie meną ir architektūrą bei dar 30 kitų, Lietuvos kūrėjų vardų, kuriuos tiesiog reikia žinoti, tad „kultūringai prieš Kalėdas“ kviečia ateiti, susipažinti, įsigyti ir per Kalėdas dovanoti kūrinius, nešančius žinutę apie meną, kultūrą ir Lietuvą.

„Kultūringai prieš Kalėdas“ taip pat kviečia į nemokamą grupių „Hit-Kick“ ir „Pilnatys“ koncertą, kuris vyks šeštadienį 20 val., o sekmadienį galėsite sudalyvauti Kalėdinių vainikų pynimo dirbtuvėse su žinoma floriste Olesia Dekere bei iliustracijos dirbtuvėse su Jolita Vaitkute.

„Pilnatys“ / Organizatorių nuotr.

Taip pat abi dienas vyks Audriaus Karečkos tapybos darbų paroda, tapytojos ir edukatorės Eglės Velaniškytės kūrybinės dirbtuvės.

Renginio organizatorės ir menininkės Gerda Liudvinavičiūtė ir Milda Ąžuolė teigia, kad šio renginio tikslas yra sukurti platformą kūrėjams, kur šie galėtų prisistatyti bei parduoti savo kūrybą. Deja, neretai mugės tampa komercija užsiimančių verslininkų niša, todėl menininkams tai tampa per brangu, prarandama mugių ir panašių renginių dvasia.

„Oak Ceramics“ / Organizatorių nuotr.

„Kultūringai prieš Kalėdas“ kviečia jaukiai ir kūrybiškai praleisti savaitgalį vienoje kultūringiausių Kauno vietų – K. Donelaičio g. 16. Įsikūrusioje Kauno paveikslų galerijoje ir kavinėje „Kultūra“.

Visa programa:

Šeštadienis:
12 – 22 val. Kūrybos mugė ir laikas prekėms įsigyti.
12 – 22 val. Audrius Karečka tapybos darbų parodymas.
12 – 22 val. Susipakuok dovanas dykai.
12 – 16.30 val. Sovietmečio atviručių parodymas ir kūrybinės dirbtuvės kartu su tapytoja, edukatore Egle Velaniškyte (įsigijus Kauno paveikslų galerijos bilietą).
20 val. „Hit-Kick“ ir „Pilnatys“ koncertas.

Sekmadienis:
11 – 18 val. Kūrybos mugė ir laikas prekėms įsigyti.
11 – 18 val. Audrius Karečka tapybos darbų parodymas.
11 – 18 val. Susipakuok dovanas dykai.
12 – 16.30 val. Sovietmečio atviručių parodymas ir kūrybinės dirbtuvės kartu su tapytoja, edukatore Egle Velaniškyte (įsigijus Kauno paveikslų galerijos bilietą).
12 – 14 val. Kalėdinių vainikų pynimas su gėlių žinotoja Olesia Dekere.
14.30 – 15.30 val. Kalėdinių iliustracijų dirbtuvės su Jolita Vaitkute.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA