Kaune paskelbti geriausi šių metų krepšininkai | Kas vyksta Kaune

Kaune paskelbti geriausi šių metų krepšininkai

krepsinionamai.lt 2019/12/04 10:37
L. Žemgulio nuotr.

Antradienį Kaune, „Žalgirio“ arenos amfiteatre įvyko „Krepšinio namų apdovanojimų 2019“ renginys, kurio metu buvo pagerbti geriausi šių metų krepšininkai ir krepšininkės, išrinkta geriausia komanda ir apdovanoti krepšiniui nusipelnę žmonės.

Geriausių krepšininkų ir krepšininkių rinkimai, kuriuos pristato degalinių tinklas EMSI, vyko daugiau nei mėnesį, o sirgaliai savo balsus galėjo atiduoti specialioje balsavimo platformoje ir EMSI degalinėse. Tą padarė daugiau nei 65 000 sirgalių.

„Noriu pasveikinti visus nominantus ir laimėtojus. Kaip ir pernai sakiau, linkiu ypač jaunimui neužriesti nosies, rodyti pavyzdį kitiems ir siekti savo tikslų“, – susirinkusiems teigė LKF prezidentas Arvydas Sabonis.

2019 metų geriausiu krepšininku tapo Indianos „Pacers“ ir Lietuvos rinktinės puolėjas Domantas Sabonis, kuris aplenkė Kauno „Žalgirio“ garbę ginantį Marių Grigonį ir kitą NBA rungtyniaujantį lietuvį Joną Valančiūną.

 

View this post on Instagram

 

Geriausias 2019 metų Lietuvos krepšininkas – @dsabonis11 #mesuzlietuva

A post shared by Lietuvos krepšinio federacija (@krepsinionamai) on

„Ačiū visiems, kurie mane ir vėl išrinko geriausiu šalies krepšininku. Noriu padėkoti treneriams ir komandos draugams, kurie man padeda tobulėti. Dėkoju šeimai ir sirgaliams, kurie mane visada palaiko. Linkiu visiems geros šventės ir susitiksime birželį Kaune“, – atsiųstame vaizdo įraše teigė D.Sabonis.

Geriausia metų krepšininke sirgaliai išrinko Gintarę Petronytę. Puolėja aplenkė prieš tai tris kartus iš eilės triumfavusią Kamilę Nacickaitę ir trečioje vietoje likusią Santą Baltkojienę.

„Norėjau labai padėkoti visiems atidavusiems balsus šiuose rinkimuose. Tikrai labai dėkoju už pasitikėjimą ir siunčiu visiems linkėjimus“, – sakė Gintarė Petronytė.

 

View this post on Instagram

 

Geriausia 2019 metų Lietuvos krepšininkė – @gintgigi #mesuzlietuva

A post shared by Lietuvos krepšinio federacija (@krepsinionamai) on

Geriausių Lietuvos metų krepšininkų ir krepšininkių rinkimai rengiami dvyliktą kartą. 2008-aisiais geriausiu buvo išrinktas Ramūnas Šiškauskas (vyko bendri moterų ir vyrų rinkimai), 2009-aisiais – Gintarė Petronytė ir Linas Kleiza, 2010-aisiais – S.Linkevičienė ir L.Kleiza, 2011-aisiais R.Valentienė ir J. Valančiūnas, 2012-aisiais – S. Linkevičienė ir J.Valančiūnas.

2013-aisiais – L. Pikčiutė ir M. Kalnietis, 2014-aisiais – G. Petronytė ir J. Valančiūnas, 2015-aisiais – G. Petronytė ir J.Mačiulis. 2016-ųjų metų laureatais tapo pirmą kartą geriausiais šalyje krepšininkais išrinkti Mindaugas Kuzminskas ir Kamilė Nacickaitė. Dar po metų, 2017-aisais vėl triumfavo K.Nacickaitė ir J.Valančiūnas, o 2018-aisiais geriausiais išrinkti Domantas Sabonis ir Kamilė Nacickaitė.

 

View this post on Instagram

 

Geriausia 2019 metų #U16 krepšininkė @jocyteee #mesuzlietuva

A post shared by Lietuvos krepšinio federacija (@krepsinionamai) on

Krepšinio gerbėjai šiais metais vėl galėjo rinkti ir geriausius jaunuosius krepšininkus.

U20 amžiaus kategorijoje triumfavo Gabija Šegždaitė ir Rokas Jokubaitis, U18 kategorijoje daugiausiai balsų gavo Marekas Blaževičius ir Simona Visockaitė, o jauniausių, U16 amžiaus kategorijoje, nugalėjo Paulius Murauskas ir Justė Veronika Jocytė.

Specialiu prizu už gyvenimo nuopelnus buvo apdovanotas nusipelnęs Lietuvos krepšininkas, olimpinis, pasaulio ir europos čempionas Modestas Paulauskas, o geriausiu metų jaunimo treneriu pripažintas Vilius Stanišauskas, kuris su Lietuvos jaunučių merginų rinktine Europos čempionate iškovojo sidabro medalius. Jo vadovaujama komanda taip pat gavo apdovanojimą ir buvo išrinkta geriausia šių metų Lietuvos rinktine.

2019 metų krepšinio žurnalistu tapo LRT televizijos ir portalo „lrt.lt“ žurnalistas Rytis Kazlauskas. Į geriausių trejetą taip pat pateko Donatas Urbonas („24sek.lt“) ir Vidas Mačiulis („Krepšinio pasaulyje“).

 

View this post on Instagram

 

Padėka už gyvenimo nuopelnus Lietuvos krepšiniui – Modestui Paulauskui! #mesuzlietuva

A post shared by Lietuvos krepšinio federacija (@krepsinionamai) on

Pasibaigus svarbiausioms praėjusio sezono kovoms Lietuvos krepšinio federacija (LKF) suskaičiavo Lietuvos krepšinio mokyklų reitingą. Sudarant jį buvo vertinami krepšinio mokyklų komandų pasirodymai LIDL – Lietuvos moksleivių krepšinio lygoje 2018/2019 m. sezone, mokyklos auklėtinių atstovavimas įvairaus amžiaus Lietuvos jaunimo rinktinėms bei 3×3 krepšinio rinktinėms.

Papildomai mokyklos gavo taškų už savo auklėtinius nacionalinėse vyrų ir moterų rinktinėse, jei tie žaidėjai yra iki 23 metų amžiaus. Lietuvos krepšinio federacijos merginų reitingo lydere tapo Kauno krepšinio mokykla „Žalgiris“, o vaikinų – Klaipėdos Vlado Knašiaus krepšinio mokykla.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA