Didieji Lietuvos miestai įžiebė Kalėdų eglutes | Kas vyksta Kaune

Didieji Lietuvos miestai įžiebė Kalėdų eglutes

Delfi nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Šeštadienį Kauno Rotušės aikštėje sužibo Mažojo princo tematika dekoruota kalėdinė eglutė. Kituose Lietuvos didmiesčiuose paskutinį kalendorinio rudens vakarą taip pat buvo įžiebtos Kalėdų eglės.

Eglutės šeštadienį įsižiebė Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Druskininkuose.

Kauno Rotušės aikštėje 18 valandą prasidėjo Kalėdų eglutės įžiebimo šventė, kurios metu buvo įžiebta Mažojo princo tematika dekoruota kosminė Kalėdų eglutė. Renginio metu vyko koncertas, sproginėjo fejeverkai, o dalyvius džiugino atvykęs Kalėdų senelis.

Kauno eglutė / A. Aleksandravičiaus nuotr.

Įspūdingo aukščio kalėdinė eglė sužibo ir sostinėje – 19 valandą skambant šventiniam koncertui buvo įžiebta girliandomis dekoruota eglė. Katedros aikštėje suspindusi 27 metrų aukščio eglė pasipuošė šachmatų motyvais ir mėlyna bei balta spalvomis.

Aplink Vilniaus eglutę šventiniu laikotarpiu, kaip ir praėjusiais metais, įsikurs kalėdinis miestelis, o eglutės įžiebimo vakarą po miestą keliavo kalėdinis traukinukas.

Vilniaus eglutė / Delfi nuotr.

Vilniaus Rotušės aikštėje eglutės įžiebimo dieną taip pat vyko Tarptautinė Kalėdų mugė, kurioje buvo prekiaujama rankdarbiais, kalėdinėmis dekoracijomis, papuošalais, saldumynais ir įvairiais suvenyrais.

Kalėdų eglė bei eglučių parkas šeštadienį sužibo ir Druskininkų kurorte. Kalėdinės eglutės įžiebimo šventės metu po kurortą, kaip ir sostinėje, sukiojosi šventinis traukinukas.

Druskininkų eglutė / Delfi nuotr.

Kalėdinė dvasia atkeliavo ir į pajūrį – Klaipėdos Teatro aikštėje 17 valandą prasidėjusios šventės metu buvo įžiebta kalėdinė eglutė. Šventės metu dalyviai mėgavosi teatralizuotu renginiu ir koncertu. Pagrindinė Klaipėdos miesto eglė atkeliavo iš ilgus metus ją puoselėjusios šeimos kiemo – miestui eglutę padovanojo sutuoktiniai Svetlana ir Igoris.

Klaipėdos eglutė / Delfi nuotr.

O Šiauliuose paskutinį kalendorinio rudens vakarą sužibėjo ne tik kalėdinė eglutė – nušvito visa Prisikėlimo aikštė. Pagrindiniu Šiaulių eglutės akcentu tapo žaislai, kuriantys jaukumą – tai dideli meškinai, angelai, sniego seniai, žvaigždės ir snaigės.

Šiaulių eglutė / Delfi nuotr.
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA