Geriausiu Lietuvoje NT gyvenamuoju projektu pripažintas išskirtinis kvartalas Kaune | Kas vyksta Kaune

Geriausiu Lietuvoje NT gyvenamuoju projektu pripažintas išskirtinis kvartalas Kaune

„Parko apartamentų“ nuotr.

Kasmet rengiamame Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos (LNTPA) konkurse šiemet triumfavo kauniečių projektas. Pagrindinis prizas – apdovanojimas „Už darnią plėtrą“ geriausio gyvenamojo objekto kategorijoje – skirtas Aleksote įsikūrusiam „Parko apartamentų“ kvartalui.

Nugalėtojui – aukšti reikalavimai

Konkurso organizatoriai dalyvius vertino atsižvelgdami į daug kriterijų, tarp kurių buvo šiuolaikiškumas, galimybė konkuruoti su geriausiais pavyzdžiais užsienyje, inovacijų panaudojimas, funkcionalumas, architektūros kokybė, išmanieji sprendimai, energijos taupymas.

Taip pat – pagarba gamtos bei kultūros paveldui, aplinkos sutvarkymas ir želdinimo sprendimai, įsiliejantys į bendrą infrastruktūrą. Vertinant buvo svarbi ir projektą vystančios organizacijos reputacija visuomenėje bei verslo etikos laikymasis.

LNTPA direktorius Mindaugas Statulevičius sako, kad šiemet konkurso dalyviai pasižymėjo atviromis ir drąsiomis idėjomis, o įgyvendintuose projektuose daug dėmesio skirta inovacijoms ir tvarumui.

Parko apartamentai / „Parko apartamentų“ nuotr.

„Šiemet turėjome dėmesio vertų projektų iš visos Lietuvos. Džiugina tai, kad Kaune daugėja darnių su aplinka objektų. Aktyvi konkurencija vyko visose trijose kategorijose, tad komisijai tikrai nebuvo lengva pasirinkti. Akivaizdu, kad aukšti tvarumo su aplinka rodikliai ir konkurencija skatina ieškoti geriausių sprendimų, dėl kurių ilguoju laikotarpiu laimi vartotojas“, – teigė M. Statulevičius.

Šiemet konkurse iš viso dalyvavo 15 projektų, 6 iš jų atstovavo Kaunui. Pagrindinėje, gyvenamosios statybos kategorijoje kartu su „Parko apartamentais“ varžėsi dar du objektai iš šio miesto.

Sužavėjo kruopštumu ir estetika

Viena iš vertinimo komisijos narių, architektė dr. Dalia Bardauskienė sakė, kad „Parko apartamentai“ pirmiausia sužavėjo išbaigtumu, didelės teritorijos kruopščiu, estetišku ir kompleksišku sutvarkymu. Taip pat – išskirtiniu gestu įrengiant ir padovanojant miestui naują parką.

„Į šio kvartalo įrengimą tikrai pažiūrėta labai jautriai ir subtiliai. Aplinkai sutvarkyti skirtas išties didelis dėmesys, viskas tikrai gražiai dera. Pavydėtina ir šio projekto plėtotojų kantrybė siekti savo susikurtos vizijos ir tikslų. Ši vietovė prieš tai buvo pelkėta, apleista, o dabar tapo labai gražia ir jaukia vieta gyventi. Įgyvendindami šį projektą jie gerokai pakėlė ir aplinkinių teritorijų vertę“, – kalbėjo dr. D. Bardauskienė.

Parko apartamentai / „Parko apartamentų“ nuotr.

Kūrė svajonių namus

„Turėjome tikslą šioje vietoje sukurti jaukią, saugią ir žalumos apsuptą erdvę, kurią tiek jaunos šeimos, tiek visi kiti mūsų naujakuriai galėtų vadinti savo svajonių namais. Norėjosi, kad čia augantys vaikai pirmuosius savo namus prisimintų kaip ypatingą vietą. Labai džiaugiamės, kad pavyko įgyvendinti šią mūsų viziją ir labai didžiuojamės, kad šis mūsų darbas buvo įvertintas apdovanojimu“, – sakė projekto „Parko apartamentai“ plėtotojos bendrovės „Centromera“ direktoriaus pavaduotoja Vaida Šidlauskienė.

Darniai plėtrai, įrengiant šį 22 daugiabučių miestelį, skirta išties labai daug dėmesio. Naujakuriai čia mėgaujasi žaluma ir ramybe, tačiau automobiliu iki miesto centro – vos keletas minučių. Iki jo patogu nuvažiuoti ir dviračiu, visuomeniniu transportu ar netgi nueiti pėsčiomis.

Kvartalą sudaro jaukūs trijų ir keturių aukštų namai, kuriuose suprojektuoti vieno, dviejų ir trijų kambarių, 6 tipų butai.

Investavo per 10 mln. eurų

Į projekto įgyvendinimą iš viso investuota 10,15 mln. eurų. Iš jų miesto parkui tvarkyti skirta 200 tūkst. eurų, o į greta esančių gatvių sutvarkymą – dar 256 tūkst. eurų. Projekto architektas – Vygantas Alaunė, aplinkos landšafto specialistas – Romualdas Zuokas.

Penkioliktus veiklos metus skaičiuojanti bendrovė „Centromera“ be „Parko apartamentų“ Kaune įgyvendino dar 9 nekilnojamojo turto projektus. Tai išskirtinės architektūros daugiabučiai „Sakura“ Eiguliuose, „Devyni“ Vytėnuose. Taip pat gyvenamieji kvartalai „Vytėnų namai“, „Svajonių alėja“ ir kiti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA