Pagrindinės Kalėdų eglutės papuošimo darbai jau beveik baigti | Kas vyksta Kaune

Pagrindinės Kalėdų eglutės papuošimo darbai jau beveik baigti

Asociatyvi / A. Aleksandravičiaus nuotr.

Penktadienį Rotušės aikštė nerimsta. Eglutės kūrėjai ir savanoriai dirba visu pajėgumu siekdami puošimo darbus užbaigti laiku.

Rytoj vyksiančio įžiebimo metu kūrėjai kviečia ne tik dalyvauti renginyje, bet ir patiems kurti šventinę nuotaiką: „Atsineškite savo kalėdinį žaisliuką ir jį pakabinti eglutės viduje. Taip visi galės prisidėti prie kosminių Kalėdų stebuklo, kurį sunku net apibūdinti, bet pažadu, kad tai bus kažkas iš fantastikos srities! “, – pasakojo Kalėdų eglutės idėjos autorė menininkė Jolanta Šmitdienė.“

Šių metų Kauno eglutė ir kalėdinis miestelis – ypatingi. Daug dėmesio skiriama ekologijai. Visi 3 milijonai plastiko šiaudelių, iš kurių buvo pagaminti pernykštės eglutės papuošimai – išvalyti ir perdirbti. Iš jų išgauta masė šiemet virs ryškiaspalvėmis kosminio kalėdinio miestelio dekoracijomis.

Atsisakyti plastiko kviečiami ir Rotušės miestelio prekybininkai. Šiemet gėrimus jie tieks vienoduose popieriniuose puodeliuose.

Rotušės aikštė jau nuo rytojaus pavirs paslaptinga planeta. Joje apsigyvens kosminiai personažai ir fantazijų pasaulį primenančios instaliacijos, o didžiausiu vakaro akcentu taps ryškiaspalvės eglutės įžiebimas. Šventę vainikuos garsiausių šalies atlikėjų koncertas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA