Senamiestyje gyvenantys kauniečiai liko nesupratę: kur dingsta mūsų pinigai? | Kas vyksta Kaune

Senamiestyje gyvenantys kauniečiai liko nesupratę: kur dingsta mūsų pinigai?

R. Tenio nuotr.

Su „Kas vyksta Kaune“ redakcija prieš kelias dienas susisiekė Šv. Gertrūdos g. 37 namo gyventojas. Vyras pasakojo, kad pastatą prižiūrinti įmonė surinko pinigus už naują laiptinės šviestuvą, tačiau jis taip ir neatsirado.

Kaip pasakojo kaunietis, namą prižiūrinti įmonė „Mano būstas“ minėto namo laiptinėje turėjo įrengti naują apšvietimą ir atlikti elektros skydelių remonto darbus, tačiau gyventojai nei naujo šviestuvo, nei prie elektros dirbančių darbininkų nematė.

Prieš numatytus darbus įmonė surinko reikiamą sumą pinigų – skaitytojo pateiktuose išrašuose matyti, kad už šviestuvo montavimą nuskaičiuota kiek daugiau nei 167 eurai, elektros darbai įkainoti 500 eurų.

Dėl šių oficialiai spalio 21 ir 28 d. „atliktų“ darbų gyventojams beliko kraipyti galvas – esą jokių pokyčių nematyti, o kur dingo pinigai, niekas nežino.

Žmonėms bandant susisiekti su namą tvarkančia įmonė, jokio paaiškinimo neva negauta. „Mano būstas“ atsisakė komentuoti situaciją ir su gyventojais visiškai nebendravo. Sutapimas tai ar ne, reikalai pajudėjo tik „Kas vyksta Kaune“ susisiekus su minėta būsto administravimo įmone.

Jei ne žiniasklaidos įsikišimas, galimas daiktas, šio namo gyventojai būtų matę pinigus kaip savo ausis / R. Tenio nuotr.

Kaip nurodė už Šv. Gertrūdos g. 37 namą atsakingas „Mano būstas“ vadybininkas Povilas Nemura, situacija buvo išspręsta antradienio rytą.

„Su rangovais, kurie atlikinėjo darbus, nuvykome pas namo gyventojus. Išsiaiškinome, kad šviestuvas nebuvo pakabintas dėl techninių kliūčių. Gyventojams už šviestuvą surinkta suma bus išminusuota iš sąskaitos, kurią jie mums moka už namo priežiūrą“, – pasakojo P. Nemura.

Šviestuvo įmonė nekabins, nes taip nusprendė namo gyventojai. Jie pageidavo, kad įmonė grąžintų pinigus, nes poreikio šviestuvui nebuvo jau prieš bendrovei nusprendžiant jį pakabinti.

Minėta techninė klaida esą įvyko sistemoje. Rangovai neatlikę darbo sistemoje įformino, kad viskas jau padaryta, todėl „Mano būstas“ apie šį nesusipratimą nežinojo. R. Nemura teigė, kad už tokį nesusipratimą namo gyventojų atsiprašė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA