Fiksuoja skaitytojas: Kaunas apleido Vytį (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Fiksuoja skaitytojas: Kaunas apleido Vytį (papildyta)

Skaitytojo nuotr.

2018-ųjų vasarą atjojęs, diskusijomis apipintas ir smarkuolių aplaipiotas „Laisvės karys“, rodosi, pasistūmė į miestiečių dėmesio periferiją. Už tai Vyčio skulptūrą itin pamėgo sparnuoti Kauno gyventojai – tai vėlų trečiadienio vakarą užfiksavo atidieji portalo skaitytojai.

„Kaunas apleido Vytį“, – lakoniškai vaizdą įvertino apdergto „Laisvės kario“ nuotrauka pasidalijęs kaunietis. Raiteliui ši smulkmė gal ir nerūpi – jis taip ryžtingai pastatęs žirgą piestu. Ką daugiau darys, juk pats apsišvarinti negali, bet išterliotas keturkojis kompanionas ir šarvai garbės karžygiui neprideda.

Ar išties Vyčiui pagalbos ranką savivaldybė, kilniaširdiškai priėmusi sostinei netikusią skulptūrą? Kauno miesto savivaldybės Ryšių su visuomene skyrius portalo žurnalistams nurodė, kad už paminklo valymą atsakinga savivaldybės įmonė „Kauno švara“, o darbininkai čia pasirodo tuomet, kai statulą užteršia paukščiai.

„Laisvės karys“ pats išsilaisvinti iš ekskrementų gniaužtų negali / Skaitytojo nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ pateiktame komentare savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis pridėjo, kad šią savaitę apžiūrėjus paminklą, nuspręsta jį artimiausiomis dienomis nuplauti.

Įdomioji dalis: „Kauno švaros“ viešųjų ryšių specialias Jonas Tumpa informavo, kad bendrovė nėra atsakinga už paminklo „Laisvės karys“ priežiūrą ir nė karto jo nevalė. Panašu, atsakomybė skraido iš rankų į rankas kaip karšta bulvė, o šiuo momentu tiesiog guli ant žemės.

Beje, niekšeliai balandžiai Laisvės alėjoje visai nesibodi gadinti ir sėdėjimo malonumo. Tiesą pasakius, pro išmatomis nuklotus suolus ir grindinio plyteles net praeiti nemalonu – ant jų atsisėsti šautų į galvą nebent kokiam mazochistui.

[galerija kiek=”4″]

„Kas vyksta Kaune“ užklausė „Kauno švaros“ dėl šių Laisvės alėjos elementų valymo. Gavę informacijos, papildysime.

Papildyta lapkričio 29 d. 10:58 val.

„Kas vyksta Kaune“ gavo „Kauno švaros“ atsakymą, kad Laisvės al. suoliukai neturi nustatyto plovimo periodiškumo ir yra tvarkomi atsižvelgiant į poreikį ir gautą Kauno miesto savivaldybės užsakymą.

J. Tumpos teigimu, lapkričio 28 d., „Kauno švara“ Laisvės al. atliko kasdienius darbus (atliekų rinkimas nuo žaliųjų plotų, šaligatvių šlavimas, šiukšliadėžių tuštinimas), o atkarpoje nuo Soboro iki Mickevičiaus g. – plovė grindinį ir suoliukus.

Šiandien šie darbai bus tęsiami atnaujintoje Laisvės al. dalyje: nuo Maironio g. iki Kanto g. ir Senamiestyje, prie Kauno šv. Apaštalų Petro ir Povilo arkikatedros bazilikos.

Taip pat „Kauno švaros“ viešųjų ryšių specialisto teigimu, vakar, lapkričio 28 d., „Kauno švara“ gavo Kauno miesto savivaldybės užsakymą nuplauti paukščių apdergtą „Laisvės kario“ statulą.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA