Atgimstanti Zapyškio bažnytėlė jaukinasi šviesą | Kas vyksta Kaune

Atgimstanti Zapyškio bažnytėlė jaukinasi šviesą

Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Antradienio vakarą įvyko pirmieji bandymai apšviesti restauruotą Zapyškio Šv. Jono Krikštytojo bažnyčią, o visuomenei šventovė atsivers kitų metų pavasarį.

Specialistai tvirtino, kad dar reikia atlikti kai kuriuos darbus, sureguliuoti prožektorius. Kol kas bažnyčia bus apšviečiama nuo gruodžio 5 d. Savaitgaliais prožektoriai švies nuo 17 iki 24 val., o kalėdiniu laikotarpiu – visą naktį, rašoma pranešime spaudai.

Atgimstanti šventovė jau dabar traukia minias smalsuolių, tačiau Kauno rajono savivaldybės direktoriaus pavaduotoja Rūta Černiauskienė prašo vietos gyventojus ir svečius būti kantrius ir palaukti pavasario, kai visi darbai bus baigti.

„Statybininkai kloja granitines trinkeles, šventoriaus velėna taip pat nesususigulėjusi, dideliame plote žolė dar tik pasėta, be to, statybvietėje nesaugu, todėl labai prašome nevaikščioti po aptvertą zoną ir bažnytėle gėrėtis iš toliau“, – kalbėjo R. Černiauskienė.

Pagal projektą aikštelėje turėtų atsirasti ilgas suolelis, padengtas rankų darbo keramikos plytelėmis, teritorija bus pritaikyta ir neįgaliesiems.

Kitų metų balandį Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje vyks „Kaunas Jazz“ koncertas, gegužės pradžioje – tradicinis aitvarų festivalis „Žemei ir Dangui“, birželio 24 d. planuojami dideli Šv. Jono atlaidai ir koncertas.

„Ruošiame tvarkaraštį, kuriame bus įvairių renginių: ir kamerinių, bažnyčios viduje, ir masinių, kurie vyks aikštėje“, – sakė R. Černiauskienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA