Plečiasi lietuvių įkurta „FinTech“ įmonė: ieško angliškai mokančio ir motyvuoto jaunimo | Kas vyksta Kaune

Plečiasi lietuvių įkurta „FinTech“ įmonė: ieško angliškai mokančio ir motyvuoto jaunimo

Organizatorių nuotr.

Lietuvių įkurta tarptautinė finansinių technologijų (FinTech) įmonė „Bankera“ šiuo metu baigia kurti naujus inovatyvius mokėjimo sprendimus ir planuoja tolimesnę tarptautinę plėtrą. „FinTech“ įmonė sparčiai auga ir žmonių skaičiumi – šiuo metu Lietuvoje stiprinamos įvairių sričių komandos, o ypač ieškoma „pažink savo klientą“ proceso specialistų.

Akcentuojama, kad būtent ši pareigybė gali tapti gera startine pozicija tiems žmonėms, kurie savo ilgalaikę karjerą sieja su perspektyviu „FinTech“ sektoriumi.

Kriterijai: anglų kalba, atidumas ir motyvacija

„Iš kitų Lietuvoje veikiančių „FinTech“ bendrovių išsiskiriame ne tik tuo, kad galime pasiūlyti geras darbo sąlygas, karjeros galimybes bei dinamišką ir įdomų darbą. Esame itin lankstūs ir studijuojančiųjų darbuotojų atžvilgiu. Jei matome, kad žmogus motyvuotas, gerai moka angliškai ir pareigingai atlieka savo kasdienį darbą – suderinti jį su studijomis jam nebus bėdos“, – teigia finansinių technologijų centro „Bankera“ vadovas Tadas Dapšys.

Anot jo, dėl šių priežasčių „pažink savo klientą“ proceso specialistų darbas turėtų dominti ir dar studijuojančius, bet apie savo karjerą „FinTech“ sektoriuje jau galvojančius jaunuolius.

„Pažink savo klientą“ specialisto pareigybė – geras pirmasis karjeros laiptelis tolimesniam augimui. Dirbdamas šiose pareigose, žmogus įgyja galimybę perprasti kaip veikia klientų verifikavimo procesas, susipažinti su pagrindiniais tarptautiniais reikalavimais, kurie keliami klientams, norintiems atsidaryti mokėjimų sąskaitas.

„Darbas nėra sudėtingas, tačiau reikalauja atidumo ir kruopštumo. O nuolatinis bendravimas ne tik su lietuviais, bet ir užsieniečiais padeda sparčiai išlavinti komunikacijos ir netgi psichologijos įgūdžius“, – teigia T. Dapšys.

„FinTech“ / Organizatorių nuotr.

Dinamiškas ir perspektyvus darbas

„Bankera“ sukurtoje inovatyvių verslų ekosistemoje šiuo metu dirba per 100 žmonių. Jai priklauso ir nuo 2012 metų veikianti kriptovaliutų keitykla „SpectroCoin“, kuri šiandien visame pasaulyje turi jau daugiau nei 1 mln. klientų. Šių „FinTech“ įmonių biurai veikia tiek Vilniuje, tiek Kaune, tačiau pastaruoju metu daugiausiai žmonių samdoma Kaune.

„FinTech“ įmonės „Bankera“ būstinė įsikūrusi moderniame verslo centre „Kauno dokas“. Jame darbuotojai kasdien mėgaujasi jaukia darbine aplinka, poilsio kambariu bei erdvia virtuve.

„Bankera“ komandos nariams sudaromos galimybės nuolat semtis žinių ir tobulėti: mokytis ne tik įmonės viduje, dirbant su savo srities profesionalais, bet ir išorėje – dalyvaujant seminaruose ir konferencijose. „FinTech“ įmonėje taip pat rengiamos darbuotojų šventės, išvykos, komandos stiprinimo renginiai.

„Bankera“ komandoje dirba ne tik lietuviai, bet ir nemažai užsieniečių, tad esame organizacija, kuriai būdingas tarptautiškumas. Siekiame, kad kiekvienas darbuotojas įmonėje jaustųsi vertinamas.

Tad stengiamės sudaryti geras sąlygas kopti karjeros laiptais ne tik finansininkams ar programuotojams, bet ir teisės, psichologijos, rinkodaros, užsienio kalbų ar kitas studijų kryptis pasirinkusiam jaunimui.

Darbas šioje srityje – labai dinamiškas ir įdomus, leidžiantis išmokti daug naujų dalykų. Tad jei žmogus motyvuotas, „FinTech“ srityje jis gali pasiekti labai daug“, – teigia „Bankera“ vadovas.

Tarptautiniu mastu pripažintas „FinTech“

„Bankera“ – jau daugiau nei kelis metus veikianti tarptautinė „FinTech“ bendrovė, kurią įkūrė trys jauni verslininkai iš Lietuvos. „Bankeros” kuriami inovatyvūs mokėjimų sprendimai sulaukia nemažai dėmesio tarptautinėje rinkoje.

Visai neseniai „Bankera“ buvo minima pasaulyje pirmaujančių „FinTech“ inovatorių reitinge „2019 Fintech100: Leading Global fintech innovators“, kurį sudarė ir paskelbė verslo konsultacijų bendrovė KPMG kartu su rizikos kapitalo investicijų fondu „H2 Ventures“.

„FinTech“ / Organizatorių nuotr.

Reitinge pristatomos pažangiausios „FinTech“ sektoriaus įmonės iš 29 pasaulio valstybių, o „Bankera“ šiuometiniame sąraše yra vienintelė Lietuvai atstovaujanti bendrovė, užimanti 42 vietą.

Tarptautinėse rinkose jau veikia keli „Bankera“ sukurti sprendimai: virtuali birža, kurioje galima prekiauti įvairiomis kriptovaliutomis, taip pat ir kriptovaliutomis įkeistų paskolų paslaugos.

Šiuo metu daugiau nei 100 žmonių komandą vienijanti „Bankeros” grupė dirba prie virtualios bankininkystės kūrimo. Nauja paslauga apims patogią vartotojo sąsają mobiliajame telefone bei internete, mokėjimų sąskaitą eurais, vėliau ir kitomis valiutomis, mokėjimų kortelę bei įmokų surinkimą.

Vykdydama tarptautinę plėtrą, lietuviška „FinTech“ įmonė taip pat stiprina technologijų kūrimo, verslo plėtros bei atitikties komandas ir Lietuvoje siekia pasamdyti daugiau nei 50 aukščiausios kompetencijos specialistų.

Šiais metais „Bankera“ Vilniaus universiteto Kauno fakulteto vykdomos „FinTech“ studijų programos magistrantams įsteigė tris 2000 EUR vertės vardines stipendijas.

Lietuviška „FinTech“ bendrovė taip pat yra ir moterų mentorystės programos „Women Go Tech“ remėja ir aktyvi dalyvė. „Bankera“ priklauso Lietuvos informacinių ir ryšių technologijų sektoriaus asociacijai INFOBALT.

Norintys kandidatuoti į „Pažink savo klientą“ specialisto poziciją, tai gali padaryti „Bankeros” karjeros svetainėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA