„Didysis Kalėdinis sprogimas“ – Kauno Istorinės Prezidentūros sodelyje | Kas vyksta Kaune

„Didysis Kalėdinis sprogimas“ – Kauno Istorinės Prezidentūros sodelyje

R. Tenio nuotr.

Istorinės Prezidentūros sodelis netrukus nušvis šventinėmis spalvomis. Lapkričio 30 d., 17 val. įvyks jau tradicija tapęs Istorinės Prezidentūros kalėdinio sodelio įžiebimo renginys „Didysis Kalėdinis sprogimas“.

Įžiebimo renginio svečiai mėgausis įspūdinga „Viduramžiai LT“ iliuzijų, ledo ir ugnies šou programa. Atlikėjai žada nustebinti renginio metu sukurta ledo skulptūra, kuri liks stovėti šventiniame sodelyje tiek, kiek leis lietuviška žiema.

Į kosminę miesto atmosferą su trenksmu įsiliejantis Prezidentūros sodelis džiugins miestiečius ir svečius iki pat Trijų Karalių, rašoma pranešime spaudai.

„Džiaugiamės, jog šiemet ir vėl tęsiame prieš penkerius metus mums gimusią idėją papuošti Istorinės Prezidentūros sodelį. Jau 30 metų esame įsikūrę šios šarmingos vietos kaimynystėje, todėl
mums smagu ir muziejui, ir miestiečiams padovanoti jaukią šventinę nuotaiką“, – teigė įmonių grupės „Nuova“ rinkodaros vadovė Liuda Znaidauskienė.

Per visus šiuos metus įmonių grupė „Nuova“ sodelio puošimui jau sunaudojo apie 13 kilometrų lempučių. Kaip pastebi L. Znaidauskienė: „Į kalėdinio stebuklo kūrimą kasmet įsijungia beveik
visas įmonės kolektyvas, patys puošiame medžius, daliname kakavą ir buriame miesto bendruomenę. Džiugu, kad šiemet prie šventės organizavimo prisideda ir Kauno senamiesčio draugija su projektu „Kauno senamiestis gyvai“.

„Esame dėkingi už galimybę prisijungti organizuojant šią jau gražia tradicija tapusią šventę. Kadangi kosmose vyksta įvairūs gamtos reiškiniai, šaltis, ugnis, spalvotų šviesų dariniai, sprogimai, iš kurių gimsta planetos, į šventės programą sudėjome visas iš jų, todėl kauniečių ir miesto svečių lauks kitoks, netikėtas kalėdinio sodelio įžiebimo renginys“, – sako Kauno senamiesčio draugijos vadovė Ona Peičiūtė.

„Mūsų planeta šyla, todėl ir keletą metų šalta mėlyna spalva švietęs kalėdinis Prezidento rūmų sodelis šiemet pastebimai sušvelnėjo ir maloniai šilta girliandų lempučių šviesa žada šildyti. Gal ne kūnus, bet sielas – tikrai“, – juokiasi Istorinės Prezidentūros Kaune vadovė Renata Mikalajūnaitė, besidžiaugianti kaimynų, įmonių grupės „Nuova“ vadovų ir darbuotojų dėmesiu istoriniam sodeliui ir miesto žmonėms.

Pasak Istorinės Prezidentūros vadovės: „Gerai, kad atsiranda vis daugiau žmonių, norinčių dalytis Kalėdine nuotaika su visu pasauliu. Tikimės, kad ši šventinė iniciatyva džiugins į sodelį užsukusius lankytojus, kvies pamiršti rūpesčius ir prisiminti, kad geriausia dovana – kartu su artimaisiais praleistas laikas“.

Tai jau paskutinis projekto „Kauno senamiestis gyvai“, iš dalies finansuojamo Kauno miesto savivaldybės programos „Iniciatyvos Kaunui“, renginys šiais metais. Šventę kauniečiams dovanoja
Kauno Senamiesčio draugija kartu su šventės iniciatoriais, sumanytojais ir mecenatais – įmonių grupe „Nuova“ bei Istorine Prezidentūra Kaune.

Įspūdingą šventės programą ruošia „Viduramžiai LT“ komanda, techniniu aptarnavimu rūpinasi vakarėlių servisas „Disco4U“, dizainu – „Original Inside“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA