Kyšininkavimu įtariamas Kauno policininkas D. Karalukas paleistas į laisvę už užstatą | Kas vyksta Kaune

Kyšininkavimu įtariamas Kauno policininkas D. Karalukas paleistas į laisvę už užstatą

BNS 2019/11/26 12:03
Delfi nuotr.

Kyšininkavimu įtariamas Kauno policininkas Donatas Karalukas penktadienį paleistas į laisvę už 20 tūkst. eurų užstatą, antradienį BNS sakė nutartį priėmusio Vilniaus apygardos teismo atstovė Lina Nemeikaitė.

Vilniaus apygardos teismas, išnagrinėjęs įtariamojo gynėjo skundą, nutarė, D. Karalukui skirtą kardomąją priemonę – suėmimą – pakeisti į 20 tūkst. eurų užstatą ir šešių mėnesių terminui paskyrė nešioti elektroninę stebėjimo priemonę – apykoję.

Trijų teisėjų kolegija išnagrinėjo įtariamojo gynėjo skundą dėl Vilniaus miesto apylinkės teismo sprendimo, kuriuo D. Karalukui buvo skirtas kardomosios priemonės – suėmimo – pratęsimas vienam mėnesiui.

Atstovė tvirtino, kad teisėjų kolegijos nuomone, įtariamojo suėmimas buvo aktualus ikiteisminio tyrimo pradžioje, kai buvo renkami ir fiksuojami įrodymai.

„Dabartiniame ikiteisminio tyrimo etape įtariamojo galimybė trukdyti procesui yra maksimaliai sumažinta. Kolegijos vertinimu, nėra tikslinga toliau taikyti įtariamajam griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą, o įtariamojo dalyvavimas procese, netrukdomas bylos nagrinėjimas ir nuosprendžio įvykdymas gali būti pasiekti paskyrus jam kitas kardomąsias priemones“, – teigia L. Nemeikaitė.

Priimta Vilniaus apygardos teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

D. Karalukas yra įtariamas dengęs nelegalų verslą ir paėmęs kyšių už daugiau nei 10 tūkst. eurų.

Įtariamasis dirbo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos trečiojo skyriaus viršininku, jis buvo sulaikytas spalį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA