Žinia kauniečiams dėl šildymo: ruoškitės plačiau atverti pinigines | Kas vyksta Kaune

Žinia kauniečiams dėl šildymo: ruoškitės plačiau atverti pinigines

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kaip skelbia „Kauno energija“, pirmadienį oficialiai nustatytos nuo gruodžio įsigaliosiančios šilumos ir karšto vandens kainos. Lyginant su lapkričiu, už teks mokėti beveik 9 proc. daugiau.

„Vykdydama Lietuvos Respublikos Šilumos ūkio įstatymo bei Šilumos ir karšto vandens kainų nustatymo metodikų nuostatas, AB „Kauno energija“ valdyba savo 2019 m. lapkričio 25 d. sprendimu Nr. 2019-19-1 nustatė galutines centralizuotai tiekiamos šilumos ir karšto vandens kainas, įsigaliosiančias nuo 2019 m. gruodžio 1 dienos“, – nurodoma „Kauno energijos“ pranešime.

Bendrovė informuoja, kad gyventojams vienanarė šilumos kaina už suvartotą šilumos kiekį gruodį sieks 4,79 ct/kWh su 9 proc. PVM, kitiems vartotojams – 5,31 ct/kWh su 21 proc. PVM. Taip pat nustatytos ir karšto vandens kainos, kai karšto vandens tiekėjas – AB „Kauno energija“.

Karšto vandens kainos Kauno regiono ir Jurbarko vartotojams / „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

„Palyginus su 2019 m. lapkričiu, vartotojams tiekiamos šilumos kaina didėja 8,7 proc., nes net 19,5 proc. didėja iš nepriklausomų šilumos gamintojų perkamos šilumos kaina bei 9,7 proc. didėja vidutinė kuro kaina“, – kainos pokyčius grindžia įmonė.

Šilumos ūkio veiklą reguliuojantys teisės aktai bei principai, taip pat ankstesniu laikotarpiu padidintas bendrovės veiklos efektyvumas ir iš to uždirbta didesnė investicijų grąža, anot „Kauno energijos“, leidžia nedidinti šilumos kainos tiek, kiek brangsta iš nepriklausomų šilumos gamintojų perkama šiluma.

Palyginus su 2018 m. gruodžiu, šiemet gruodį vartotojams tiekiamos šilumos kaina bus 10,3 proc. mažesnė – pernai gyventojams ji sudarė 5,34 ct/kWh su PVM.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA