Iš namų kraustoma E. Kručinskienė: mus iškels nebent su kariuomene | Kas vyksta Kaune

Iš namų kraustoma E. Kručinskienė: mus iškels nebent su kariuomene

delfi.lt / Kristina Pocytė 2019/11/25 16:48
DELFI montažas

Prieš kelias dienas apie iškraustymą iš socialinio būsto pranešusi kaunietė Eglė Kručinskienė pirmadienį DELFI teigė, kad sutarė susitikimą su savivaldybės atstovu, ruošiasi deryboms ir pabrėžė, kad niekur neketina kraustytis: „Niekur neisime, nebent iškeltų prievarta su kariuomene“.

E. Kručinskienė DELFI teigė, kad dešimtmetį būstas niekam nerūpėjo. „Susitarėme su juo (savivaldybės atstovu – DELFI), kad atvyks į namus penktadienį, apžiūrės visą būstą, nes mes čia daugybę metų, dešimt ar daugiau. Niekas nėra matęs“, – teigė E. Kručinskienė.

Su vyru ir dviem vaikais socialiniame būste gyvenanti E. Kručinskienė neslepia, kad jis priklauso ne jų šeimai, o giminaičiams. Nors ji tvirtina, kad iš tikrųjų tai senelių nuosavybė, todėl ir nė neketina iš čia kraustytis.

„Mes nesikelsime, – tvirtino kaunietė. – Neplanuojame iš čia keltis, mes bet kokiu atveju čia gyvensime. Niekur neisime, nebent iškraustys su kariuomene.“

E. Kručinskienė su šeima gyvena Panemunėje, mediniame name, kurį šaltuoju sezonu tenka šildyti malkomis. Ji teigia, kad būtent tokio būsto jos šeimai ir reikia.

„Laukiame jų apsilankymo, žiūrėsime, ką sutarsime, – teigė E. Kručinskienė ir pridūrė, kad jų šeima taip pat laukė galimybės gauti socialinį būstą ir būtent šiuo metu yra atėjusi jų eilė, tačiau savivaldybės pasiūlymai neatitinka šeimos poreikių. – Siūlo butus daugiabučiuose, bet mes čia susimokame (…). O mums reikia išeit ir mokėti už šildymą. Mums reikia malkomis, kaip čia.“

E. Kručinskienė nusiteikusi derėtis ir prašyti, kad savivaldybė jiems paskirtų būtent tą būstą, kuriame jie dabar ir gyvena. „Negalėsime už šildymą trijų kambarių bute susimokėti, – teigė E. Kručinskienė. – Derėsimės, niekur neisime, nebent išveš su karine technika.“

DELFI primena, kad pirmiausia apie E. Kručinskienės iškraustymą iš socialinio būsto pranešė jos politiniu bendražygiu tapęs Kristupas Krivickas.

„Neregėtas Kauno savivaldybės valdininkų akibrokštas! Ką tik Eglė Kručinskienė pranešė, kad pas juos namuose apsilankė Kauno savivaldybės socrūpybos sk. atstovai ir pareikalavo apleisti jų šiuo metu gyvenamą socialinį butą! Šitiek iškankintą šeimą valdininkai terorizuoja ir iš jos tyčiojasi toliau“, – socialiniame tinkle ketvirtadienį teigė K. Krivickas.

Jis teigė, kad tai – kerštas. „Neregėtas Kauno savivaldybės valdininkų akibrokštas! Ką tik Eglė Kručinskienė pranešė, kad pas juos namuose apsilankė Kauno savivaldybės socrūpybos sk. atstovai ir pareikalavo apleisti jų šiuo metu gyvenamą socialinį butą! Šitiek iškankintą šeimą valdininkai terorizuoja ir iš jos tyčiojasi toliau“, – socialiniame tinkle teigė K. Krivickas.

Pati E. Kručinskienė ketvirtadienį žiniasklaidai kalbėjo, kad jie gyvena giminaičių būste, o jie šiuo metu yra išvykę į Jungtines Amerikos Valstijas. „Mes buvome šokiruoti. Tai antras toks įsiveržimas mūsų gyvenime po vaikų išvežimo. Atėjo žmogus ne skaitliukų patikrinti, o rimtas atstovas. Nusprendė mus iškeldinti iš būsto, kuris priklauso mūsų giminaičiams, kurie dabar Amerikoje nori užsidirbti pinigų, kad galėtų nusipirkti tą būstą ar grįžtų kaip į socialinį būstą“, – kalbėjo E. Kručinskienė.

Pasidomėjus, ar tame būste E. Kručinskienė su vyru ir vaikais apsistojo tik trumpam, ji teigė, kad ne. „Mūsų vaikai jau čia gimė. Jie (giminaičiai – DELFI) paprašė, kad mes prižiūrėtume, pakūrentume, kad viskas būtų sumokėta, – teigė E. Kručinskienė. – Nesuprantu, kodėl negali išsipirkti. Gal kokie nauji įstatymai ar kas.“

Kauno savivaldybės administracijos Nekilnojamojo turto skyriaus vedėjas Donatas Valiukas DELFI teigė, kad savivaldybė iš viso valdo apie 4000 socialinių būstų, šįmet apie 600 buvo patikrinti. Tad, savivaldybės atstovo teigimu, patikrinimas Kručinskų namuose nebuvo išskirtinis atvejis.

D. Valiukas pabrėžė, kad socialinio būsto perleisti tretiesiems asmenims negalima, tad ir prašymas išsikraustyti nėra netikėtas. „Socialinio būsto nuomos sutartis sudaroma su konkrečiais asmenimis, kurie turi teisę jame gyventi. Tai reiškia, kad būstas pavieniams žmonėms ar šeimoms skiriamas atsižvelgiant į jų gyvenimo sąlygas ir kitus poreikius. Tai yra jiems skirta miesto parama, todėl natūralu, kad socialinio būsto negalima perleisti ar pernuomoti tretiesiems asmenims“, – teigė D. Valiukas

E. Kručinskienė praėjusią savaitę pranešė, kad dalyvaus kitų metų Seimo rinkimuose kartu su Naglio Puteikio vadovaujama Centro partija „Gerovės Lietuva“.

Pati E. Kručinskienė tikino, kad sprendimas pasukti politikos link prasidėjo nuo jos šeimos gyvenimą pakeitusio įvykio. „Viskas prasidėjo nuo to, kai mūsų šeimos ramus gyvenimas tapo labai neramus. Kai patekau į areštinę, nuo to ir prasidėjo mano ėjimas praktiškai šita kryptimi, tapau aktyvi, noriu kalbėti, noriu būti balsas, noriu dalintis apie tai, kad yra poreikiai, kuriuos reikia spręsti, su kuo susiduria šeima. Vieną kalba politikai, kitą visai kalba šeima. Norisi, kad įvyktų kažkoks susiderinimas šiame pokalbyje“, – sakė ji.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA