Buvęs Kauno meras A. Kupčinskas siūlo savivaldoje įvesti opozicijos lyderio pareigas | Kas vyksta Kaune

Buvęs Kauno meras A. Kupčinskas siūlo savivaldoje įvesti opozicijos lyderio pareigas

BNS 2019/11/23 18:38
Asociatyi / R. Tenio nuotr.

Seimo narys konservatorius Andrius Kupčinskas šią savaitę registravo įstatymo pataisas, kuriomis siūlo savivaldoje įvesti opozicijos lyderio pareigas.

Pataisomis siūloma, kad šios pareigos būtų skirtos opozicinės frakcijos, grupės ar koalicijos vadovui, kurios turi daugiau kaip pusę savivaldybės opozicijai priklausančių tarybos narių.

Opozicijos lyderis taip pat gautų algą, lygią pusei savivaldybės mero atlyginimo dydžio.

Pataisas pateikęs parlamentaras teigia, kad ši pareigybė leis sustiprinti savivaldybės vadovų kontrolę.

„Tiesiogiai renkami merai įgijo kur kas daugiau instrumentų ir galimybių pasirinkti mero pavaduotojus, administracijos direktorių, jo pavaduotojus, įstaigų vadovus ir su tuo įgavo dideles administracines galias“, – BNS sakė A. Kupčinskas.

„Tuo metu tarybos nariai, opozicijos atstovai tas pareigas eina iš esmės visuomeniniais pagrindais. Mano nuomone, opozicijos lyderio įtvirtinimas užtikrintų demokratinę kontrolę, (…) ji būtų pravarti ir žiniasklaidos atstovams, kurie galėtų matyti daugiau vykstančių procesų“, – kalbėjo politikas.

A. Kupčinskas vasarą siūlė, kad opozicija galėtų deleguoti vieną savivaldybės vicemerą, tačiau Seimas grąžino jam pataisas patobulinti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA