Fiksuoja skaitytojai: po naktinio Kauno gatves lakstė bebaimė stirna | Kas vyksta Kaune

Fiksuoja skaitytojai: po naktinio Kauno gatves lakstė bebaimė stirna

Stop kadras

Penktadienio naktį „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė skaitytojo vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota miesto gatvėmis lakstanti stirna. Panašu, kad šaltėjant orams, maisto trūkumas laukinius gyvūnus atveja į miestus.

„Šiąnakt Baršausko gatvėje, netoli prekybos centro „Molas“ pastebėjau stirną. Po kelių minučių ji jau buvo prie „Urmo“ bazės“, – pasakojo skaitytojas.

Lietuvos zoologijos sodo Kanopinių žinduolių skyriaus vedėja Rimgaile Pėtelyte-Brazaitiene „Kas vyksta Kaune“ redakcijai yra minėjusi, kad dalis kanopinių žinduolių ne tik užklysta į gyvenvietes, kai kurie iš jų čia netgi gyvena.

Pasak specialistės, mes, žmonės, užėmėme kanopinių žinduolių, tarp jų ir stirnų teritorijas, bet jos, juk turi kažkur gyventi. Čia plyti jų migracijos takai. Gyvūnai juos atsimena, nes anksčiau ganydavosi, todėl ateina, nemanydamos, jog teritorijos jau užimtos žmonių.

„Stirnos, apsilankančios gyvenvietėse, ieško maisto. Žmonės čia prisisodinę obelų ir visokiausių želdinių. Šie laukiniai gyvūnai minta medžių, krūmų šakelėmis. Todėl gyvenvietėse jie randa tai, kuo maitinasi“, – yra sakiusi Kanopinių žinduolių specialistė.

Jei piliečiai pastebi laukinius gyvūnus esant tankiai gyvenamoje teritorijoje, kur gali kelti grėsmę žmonių sveikatos gerovei ar net gyvybei, patariama informuoti atitinkamas institucijas, kad pamatytus laukinius gyvūnus sugautų ir išvežtų.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA