„Kauno autobusai“ už 28 mln. eurų įsigis šimtą autobusų MAN | Kas vyksta Kaune

„Kauno autobusai“ už 28 mln. eurų įsigis šimtą autobusų MAN

delfi.lt 2019/11/22 12:10
UAB „Kauno autobusai“ nuotr.

Kauno savivaldybės valdoma bendrovė „Kauno autobusai“ skelbia perkanti 100 naujų, aplinką tausojančių, Vokiečių įmonės „MAN” hibridinių autobusų. Pirmieji autobusai Kauną pasieks kitų metų pabaigoje.

Šiandien Kauno savivaldybėje pasirašyta 28,5 mln. Vertės sutartis su autobusus „MAN“ tieksiančia bendrove „Adampolis“. Pranešama, kad pirmieji žemagrindžiai „MAN Lions City 12” autobusai Kauną pasieks jau kitų metų paskutinį ketvirtį.

Pirkdama šiuos autobusus bendrovė „Kauno autobusai“ perka ir jų techninio aptarnavimo bei priežiūros paslaugą jų garantiniu laikotarpiu.

Pasak bendrovės vadovo Mindaugo Grigelio, elektros energija bei dyzelinu varomi autobusai ne tik ženkliai sumažins taršą, bet ir bus kur kas tylesnis. Jis džiaugėsi, jog viešųjų pirkimų konkursas pavyko sėkmingai, o vieno hibridinio autobuso kaina, itin patraukli.

Naujųjų autobusų pristatymas Kauno savivaldybėje / DELFI nuotr.

Preliminariais skaičiavimais, įsigijus naujus, hibridinius autobusus, vien kuro išlaidoms per metus „Kauno autobusai“ sutaupys 0,5 mln. eurų per metus.

Skelbiama, jog šiuolaiško dizaino žemagrindžiuose „MAN Lions City 12“ autobusuose kelione mėgausis ir keleiviai ir vairuotojai.

Keleivių ir vairuotojų patogumui bus įrengtos itin patogios, ergonomiškos sėdynės, jaukų ir kokybišką salono apšvietimą užtikrins LED apšvietimo sistema, o efektyvų salono kondicionavimą ir šildymą garantuos aukštos kokybės kondicionavimo sistema.

Vairuotojo darbo kasdienybę palengvins erdvi darbo vieta, pilnai uždaros, kondicionavimą turinčios kabinos, patobulintas valdymo skydelis bei ratų techninę būklę leidžianti sekti slėgio ir temperatūros stebėsenos sistema.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA