Rotušės aikštėje „šaknis“ įleido Kauno kalėdinė eglutė | Kas vyksta Kaune

Rotušės aikštėje „šaknis“ įleido Kauno kalėdinė eglutė

R. Tenio nuotr.

Penktadienį pagrindinėje miesto aikštėje padvelkė pasiruošimo gražiausioms metų šventėms. Greta rotušės pradėjo kilti kalėdinė Kauno eglė – erdvė gražinama bus iki pat šventinio medžio įžiebimo šventės lapkričio 30-ąją.

Kontūrai pradės ryškėti po poros dienų

Kaip „Kas vyksta Kaune“ pasakojo eglutės kūrėja Jolanta Šmidtienė, dabar montuojamas eglutės pagrindas, rytoj bus pradėta surinkinėti metalinė eglės konstrukcija.

„Poryt veža šakas ir imsime dėlioti patį kalėdinio medžio siluetą, o kitą savaitę puošime iš plastiko pagamintomis kosminėmis dekoracijomis“, – kalbėjo J. Šmidtienė.

Šiuo metu aikštėje dirba 8 vaikinai, šiandien reikalingos tvirtesnės rankos. Rytoj plušės apie 10, o nuo pirmadienio – 15-20 žmonių, priklausomai nuo poreikio. Atvažiuos šventinio miestelio namukai, juos reikės puošti, tad komanda darbuosis nemaža.

Darbų užteks iki pat įžiebimo

Rotušės aikštė, šypsodama pabrėžė J. Šmidtienė, bus puošiama visą savaitę iki pat lapkričio 30 d. ryto, nes darbų labai daug. „Dabar žemas startas, finišo tiesioji“, – juokėsi menininkė.

Jos vadovaujama komanda dekoruos visą aikštę – ir namelius, ir Rotušės aikštės medžius. Anot pašnekovės, viskas bus puošiama kartu, medžius lemputėmis dabinti ketinama pradėti gal net šį savaitgalį.

Pastebėjus, kad Rotušės aikštė Kauno Kalėdų viršininkei, ko gero, vėl taps antrais namais, J. Šmidtienė nusijuokė: „Ir net ne savaitę, po to ten gyvenu iki Trijų karalių, nes tai kas sugedo, kažkas prišiukšlino. Ir vaikštau kaip po namus.“

Kosminės dekoracijos – iš pernykščių šiaudelių

Kaip anksčiau rašė „Kas vyksta Kaune“, miesto kalėdinės eglutės dekoracijos gaminamos iš praėjusiais metais medį puošusių šiaudelių. Jie buvo susmulkinti ir pridėjus reikalingo pigmento, „nuaustos“ plastikinės eglužės drabužio plėvelės. Iš viso pagaminta penkių spalvų – raudonos, oranžinės, geltonos, mėlynos ir violetinės.

„Pagrindinė idėja – kosmosas. Kol kas man sunku apibūdinti įspūdį, kurį lankytojai išvys, bet visais atvejais vaizdas bus iš fantastikos srities, sunkiai sulyginamas su anksčiau realizuotomis idėjomis“, – portalui pasakojo J. Šmidtienė.

Tuo metu lapkričio 30 d., 18 val., Rotušės aikštėje kauniečių laukia išskirtinė scena ir žaižaruojantis Kalėdų Senelio atvykimas. Šventėje pasirodys Justinas Jarutis, Vaidas Baumila ir Monique, Jurijus Veklenko, Giedrė, „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ ir kitos scenos žvaigždės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA