Savaitgalio renginių apžvalga: bus daug priežasčių išeiti iš namų | Kas vyksta Kaune

Savaitgalio renginių apžvalga: bus daug priežasčių išeiti iš namų

R. Tenio nuotr.

Galima teigti, jog daug kas žino vieno žymaus serialo citatą: „Žiema artėja…“. Nors ji tikrai artėja, šis rudens savaitgalis parodys, jog mieste bus ką veikti. Savaitgalį kauniečiai galės mėgautis prasmingu laisvalaikiu: koncertais ir edukaciniais renginiais visai šeimai.

Ketvirtadienis

18 val. Girstučio rūmuose grupė „DAR“ rengs koncertą „Visų laikų auksiniai šlageriai“, kuris yra dalis grupės turo po visą Lietuvą. Koncerto metu naujai ir netikėtai suskambės visiems gerai pažįstami kūriniai, o aksominio vokalo, muzikos ir šviesos harmonija užtikrins įsimintiną koncertą. Koncertas mokamas.

19 val. Kauno Švč. Sakramento bažnyčioje vyks 27-ojo tarptautinio chorų festivalio „Cantate Domino” atidarymo koncertas. Iki pat sekmadienio vykstančio nemokamo festivalio metu chorai iš visos Lietuvos ne tik džiugins klausytojus, bet ir dalyvaus geriausio choro konkurse.

Taip pat 19 val. Kauno Kultūros centre prasidės Sauliaus Petreikio koncertas „Jūrėse“. Atlikėjui akompanuos Vytautas Mikeliūnas (smuikas), Donatas Petreikis (gitara, saksofonas) ir Saulius Petreikis (pasaulio pučiamieji). Koncertas mokamas.

Penktadienis

19 val. Legendinė grupė „Rondo“ laisvalaikio centre „Renginių Oazė“ surengs gyvo garso koncertą, kurio metu kolektyvas atliks savo visiems gerai žinomas dainas. Koncertas mokamas.

20 val. Gerai žinomas dainininkas Chris De Burgh Kauno „Žalgirio“ arenoje surengs vienintelį Baltijos šalyse pasaulinio turo, „Classic Albums tour“ koncertą. Koncerto metu nuskambės dainos iš dviejų didžiausios sėkmės sulaukusių Chris de Burgo albumų: „Into The Light“ (1986 m.) ir „Moonfleet & Other Stories“ (2010 m.). Koncertas mokamas.

Šeštadienis

11 val. Perkūno name vyks „Gyvosios istorijos dienos“, kurių metu vienam savaitgaliui į šį namą sugrįžę pirmieji jo šeimininkai pademonstruos, kaip čia atrodė gyvenimas prieš daugiau kaip 500 metų. Namo lankytojams jie pasakos ir demonstruos savo amato subtilybes, supažindins su įvairiais amatais, pirklio nusamdyti privatūs sargai supažindins su senovine ginkluote, šarvuote bei pastarosios gamyba. Renginys mokamas.

12 val. Kauno valstybinė filharmonija organizuoja „Vaikų muzikos dieną“, kurios metu jaunieji muzikos gerbėjai galės patys išbandyti įvairius muzikos instrumentus: nuo gitaros iki tradicinių lietuvių liaudies instrumentų, lauks kūrybinės dirbtuvėlės. Renginys nemokamas.

Taipogi 12 val. Kauno miesto muziejaus Tautinės muzikos skyrius kviečia į Šeimadienį muziejuje, kurio metu bus galima sužinoti, kaip gimsta skudutis. Edukacinio užsiėmimo metu iš natūralaus vamzdelio, staliaus įrankiais dalyviai patys kurs muzikos instrumentą – iš pradžių skudutį, švilpą, o galiausiai ir fleitą, kuriais vėliau galės pasimokyti groti. Užsiėmimas nemokamas, reikalinga registracija.

Sekmadienis

13 val. Kauno kultūros centre vyks tradicinis tautinių šokių festivalis „Rudens ratelis“. Festivalyje pasirodys tautinių šokių kolektyvai iš Kauno kolegijos, LSMU Veterinarijos akademijos ir Kauno technikos kolegijos, dainavimo studijos iš Juozo Gruodžio konservatorijos ir Kauno kolegijos. Festivalis nemokamas.

18 val. Prasidės koncertas „Atverk duris į ateitį“, kuris kvies ne tik pasiklausyti talentingų atlikėjų, bet ir prisidėti prie Kauno Švč. Sakramento (studentų) bažnyčios sutvarkymo ir pritaikymo bendruomenei bei kultūrai. Koncertas mokamas.

Jei norite sužinoti daugiau apie Kaune ir visoje Lietuvoje vykstančius renginius, kviečiame apsilankyti portalo „Kas vyksta Kaune“ renginių kalendoriuje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA