Kauniečiai praneša: Amalių tunelis jau atidarytas | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai praneša: Amalių tunelis jau atidarytas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Grandioziniam „Rail Baltica“ projektui Kaune įsibėgėjant, pirmieji pokyčiai jau pasiekė ratuotus ir pėsčius eismo dalyvius.

Trečiadienį „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė skaitytojų informacija, kad atkarpoje nuo Chemijos gatvės jau galima pravažiuoti tuneliu, o senoji Amalių pervaža – uždaryta. Tiesa, skaitytojai nuogąstavo, kad trečiadienio ryte tuneliu važiuoti dar nebuvo galima.

Kaip portalui „Kas vyksta Kaune“ anksčiau nurodė „Rail Baltica“ projekto direkcijos atstovas Domas Jurevičius, Kaune bus įrengtos keturios požeminės perėjos ir automobilių tuneliai.

Vienas geležinkelio kirtimo taškas vietoje naikinamos Amalių pervažos bus įrengtas atkarpoje nuo Chemijos gatvės, ties Svirplių taku – tunelis pėstiesiems su automobilių transporto juosta, kuria naudotis galės tik specialiojo transporto priemonės.

Už kelių šimtų metrų Palemono link, ten, kur eis Kauno pietrytinis aplinkkelis, „Lietuvos geležinkeliai“ pastatys didžiausią geležinkelio kirtimui skirtą keturių arkų tunelį, kuriame dvi arkos bus skirtos skirtingomis kryptimis važiuojantiems automobiliams ir dar po vieną iš šonų – pėstiesiems.

Automobiliai ir pėstieji geležinkelį galės kirsti ir Palemono bei Marių gatvių sankirtoje statomu tuneliu. Dar vienas pėsčiųjų tunelis bus skirtas žmonėms, einantiems į Ugniakuro gatvę.

Kada minėtomis jungtimis bus pilnai paleistas automobilių ir pėsčiųjų eismas, kol kas neaišku. Šias detales su „Lietuvos geležinkeliais“ derina Kauno miesto savivaldybė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA