„BMW“ vairuotojo barnis su drauge „kainuos“ ir teisės vairuoti atėmimą, ir solidžią baudą | Kas vyksta Kaune

„BMW“ vairuotojo barnis su drauge „kainuos“ ir teisės vairuoti atėmimą, ir solidžią baudą

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Praėjusią savaitę, lapkričio 11-17 dienomis, Kauno apskrities policijos Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos pareigūnai tikrino, kaip transporto priemonių vairuotojai bei pėstieji eismo dalyviai laikosi kelių eismo taisyklių. Pažeidimų, deja, netrūko – jų užfiksuota daugiau nei 130.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, lapkričio 13 d. apie 14.22 val. Raseinių r., kelyje Vilnius-Kaunas-Klaipėda 142 km, pareigūnai pastebėjo 165 km/val. greičiu skriejantį automobilį „BMW 3er Reihe“. Sustabdžius greitį viršijantį automobilį, paaiškėjo, kad jį vairavo dar nei metų vairavimo patirties neturintis 18-metis.

Jaunuolis, kuriam kelyje leistinas maksimalus 100 km/val. greitis, gailėjosi dėl padaryto pažeidimo. Vairuotojas teigė, kad taip pasielgė, nes buvo itin susinervinęs po pykčio su drauge. Emocijoms nurimti laiko užteks – vaikinui gresia teisės vairuoti atėmimas nuo 12 iki 18 mėnesių ir bauda nuo 450 iki 550 eurų.

Iš viso per praėjusią savaitę nustatyti 63 leistino važiavimo greičio viršijimo atvejai: 22 vairuotojai viršijo greitį nuo 20 iki 30 km/val, 26 – nuo 30 iki 40 km/val, 11 – nuo 40 iki 50 km/val., dar 4 – daugiau nei 50 km/val.

Taip pat tikrintas ir transporto priemonių vairuotojų blaivumas. Iš viso išaiškinta trylika neblaivių automobilių vairuotojų, iš kurių septyniems alkoholio matuokliu nustatytas lengvas girtumas, penkiems nustatytas vidutinis girtumo laipsnis ir vienam – sunkus. Taip pat nustatyti aštuoni neblaivūs dviračių vairuotojai.

Lapkričio 16 d. pareigūnai dirbdami Jonavos rajone, kelyje Vilijampolė-Žeimiai-Šėta 44 km, apie 13.45 val. patikrinimui susistabdė traktorių „MTZ-82“. Bendraujant su traktoriaus vairuotoju, nuo jo sklido stiprus alkoholio kvapas, o ir akys įtartinai ne nuo dienos darbų buvo įraudusios.

Patikrinus vairuotoją alkoholio matuokliu, jam buvo nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 2,51 prom. Bėdos, sakoma, po vieną nevaikšto. Pasirodo, ne tik vairuotojas neblaivus, pats traktorius neapdraustas privalomu civilinės atsakomybės draudimu, bet ir neaišku, ar juo išvis galima važiuoti – privaloma techninė apžiūra nėra atlikta.

Praėjusią savaitę pareigūnai užfiksavo 26 pėsčiųjų eismo dalyvių padarytus Kelių eismo taisyklių pažeidimus, dar užfiksuoti 8 pavojingo ir chuliganiško vairavimo pažeidimai. Taip pat pareigūnai nustatė 12 asmenų, vairavusių transporto priemones, tačiau neturinčius teisės to daryti.

Primename, jog tokios eismo saugumo užtikrinimo priemonės bus vykdomos ir toliau, o vairuotojus raginame kelyje laikytis Kelių eismo taisyklių, būti kantriems ir atidiems. Kauno apskrityje šiais metais žuvo 23 eismo dalyviai (pernai iki lapkričio mėnesio pabaigos – 23), dar 693 sužeisti (pernai – 550).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA