Tarptautinės operacijos metu Kaune sučiuptas narkobaronas | Kas vyksta Kaune

Tarptautinės operacijos metu Kaune sučiuptas narkobaronas

Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr.

Sekmadienį, lapkričio 17 d., Lietuvoje bei Latvijoje vyko Europolo koordinuota tarptautinė operacija, kurios metu buvo sulaikyti du prekyba narkotikais įtariami asmenys, 320 kilogramų narkotinių medžiagų, rasti ginklai ir beveik pusė milijono eurų.

Tarptautinė operacija prasidėjo ankstyvą sekmadienio rytą Daugpilio apylinkėse, kai Lietuvos muitinės kriminalistai bei Latvijos policijos narkotikų kontrolės skyriaus pareigūnai sulaikė vilkiką „Man“, vairuojamą Baltarusijos piliečio I. B.

Tarp kitų mašinoje gabentų prekių buvo aptikta ir 320 kg (apie 759 tūkst. vnt.) įvairiaspalvių tablečių. Manoma, kad tai vienas populiariausių narkotikų, amfetamino darinys MDMA (ekstazis).

Tokio kiekio kvaišalų gatvės kaina gali siekti apie 2,7 mln. eurų, praneša Muitinės kriminalinė tarnyba. Pareigūnų žiniomis, pastaraisiais metais narkotikų gabentojai vengia kirsti Lietuvos teritoriją. Šį kvaišalų krovinį gabenęs vilkikas važiavo į Rusiją, o į Latviją atvyko iš Nyderlandų, keltu iš Vokietijos persikėlęs į Liepojos uostą.

Beveik tuo pat metu Kaune kita muitinės kriminalistų grupė drauge su „Aro“ pareigūnais sulaikė anksčiau neteistą kaunietį J. D., kuris įtariamas narkotikų kontrabandos organizavimu. Atliekant kratą sulaikytajam priklausančiame name buvo rasti 2 pistoletai, 2 šautuvai ir beveik 0,5 mln. eurų.

Oficialiai šis asmuo niekur nedirba, tačiau tuo pat metu yra dviejų didelių namų, dviejų prabangių automobilių, katerio, keturračio ir kt. turto savininkas. Sėkmingai įvykdyta tarptautinė operacija yra susijusi su 2014 m. pradėtu ikiteisminiu tyrimu dėl MKT pareigūnų Lietuvos–Lenkijos pasienyje sulaikytos daugiau nei 300 kg hašišo siuntos.

Tuomet buvo sulaikytas ne tik vairuotojas, bet ir vienas iš narkotikų kontrabandininkų grupuotės vadeivų – vilnietis V. M., kuris vėliau buvo nuteistas 14 metų laisvės atėmimo bausme.

Sekmadienį Kaune sulaikytas asmuo, kaip įtariama, yra kitas šios tarptautinės narkotikų kontrabandininkų grupuotės vadeiva, jos hierarchijoje buvęs „laipteliu aukščiau“.

Lapkričio 19 d. Vilniaus apylinkės teismo sprendimu J. D. suimtas trims mėnesiams. Ikiteisminiam tyrimui dėl narkotikų kontrabandos vadovauja Lietuvos Respublikos generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamentas.

MKT pareigūnai dėkoja „Aro“ kolegoms už greitą ir efektyvų bendradarbiavimą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA