LSMU neteko studentės: bendrakursiams teikiama informacija dėl psichologinės pagalbos | Kas vyksta Kaune

LSMU neteko studentės: bendrakursiams teikiama informacija dėl psichologinės pagalbos

delfi.lt 2019/11/20 17:49
DELFI.lt / R. Achmedovo nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Skaudi netektis Kaune – pirmadienį mirė Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Medicinos fakulteto penkto kurso studentė. Tai DELFI patvirtino LSMU atstovas Dainoras Lukas.

Socialinio tinklo LSMU paskyroje buvo paskelbta apie studentės savižudybės atvejį, tačiau įrašas vėliau buvo ištrintas. Kalbinti universitete besimokantys studentai sakė, kad apie kitokią mirties priežastį negirdėjo.

„Informacija yra tokia, kad tikrai mirė Medicinos fakulteto penkto kurso studentė, o dėl jos mirties priežasties mes kol kas neturime jokios oficialios informacijos“, – sakė D. Lukas.

LSMU žiniomis, mergina mirė pirmadienį.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai lapkričio 18 dieną yra pradėję tyrimą mirties priežasčiai nustatyti dėl merginos, gimusios 1997 metais mirties.

Buvo gautas pranešimas, kad ant grindų rasta mergina, atvykus medikams, konstatuota mirtis, praneša policija.

Pasak universiteto atstovo, mirusios studentės bendrakursiams teikiama informacija, kaip galima gauti psichologinę pagalbą.

„Ji ir šiaip universitete yra intensyviai teikiama. Informacija apie tai suaktyvėjo dar šį rugsėjį, kai buvo paskelbta informacija, kaip galima gauti konsultaciją. Vien su studentais pas mus dirba keturios psichologės, pas kurias užsiregistravus galima gauti konsultacijas“, – sakė D. Lukas.

Kalbinta gydytoja rezidentė pasakojo, kad prieš keletą metų buvo periodas, kai per metus įvykdavo bent trys medicinos studentų savižudybės.

Psichologinės pagalbos telefonai

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA