Į politiką sukanti E. Kručinskienė: viskas prasidėjo nuo areštinės | Kas vyksta Kaune

Į politiką sukanti E. Kručinskienė: viskas prasidėjo nuo areštinės

delfi.lt 2019/11/19 11:06

Pirmadienį Lietuvos centro partija „Gerovės Lietuva“ pranešė, kad 2020 metų Seimo rinkimuose su jų partija dalyvaus ir vaikų atėmimo dramą išgyvenusi kaunietė Eglė Kručinskienė. Antradienį šiai naujienai paskelbti buvo surengta ir spaudos konferencijoje. Joje E. Kručinskienė paaiškino savo apsisprendimo motyvus.

Pirmadienį Lietuvos centro partija „Gerovės Lietuva“ pranešė, kad 2020 metų Seimo rinkimuose su jų partija dalyvaus ir vaikų atėmimo dramą išgyvenusi kaunietė Eglė Kručinskienė.

Antradienį šiai naujienai paskelbti buvo surengta ir spaudos konferencijoje. Joje E. Kručinskienė paaiškino savo apsisprendimo motyvus.

Partijos narė Rūta Janutienė spaudos konferencijoje džiaugėsi, kad E. Kručinskienė nusprendė į rinkimus eiti su jų partija.

„Kodėl aš sakau, kad tai labai gera žinia? Eglė priklauso tai antrajai Lietuvai, apie kurią kalbėjo prezidentas. (…) Jai niekada iki šiol nebuvo leista kalbėti. Eglės ėjimas į politiką yra ženklas ne tik tų, kurie turi balsą, bet ir tiems, kurie labai ilgai tylėjo“, – spaudos konferencijoje sakė Rūta Janutienė.

Pati E. Kručinskienė tikino, kad sprendimas pasukti politikos link prasidėjo nuo jos šeimos gyvenimą pakeitusio įvykio.

„Viskas prasidėjo nuo to, kai mūsų šeimos ramus gyvenimas tapo labai neramus. Kai patekau į areštinę, nuo to ir prasidėjo mano ėjimas praktiškai šita kryptimi, tapau aktyvi, noriu kalbėti, noriu būti balsas, noriu dalintis apie tai, kad yra poreikiai, kuriuos reikia spręsti, su kuo susiduria šeima. Vieną kalba politikai, kitą visai kalba šeima. Norisi, kad įvyktų kažkoks susiderinimas šiame pokalbyje“, – sakė ji.

„Reikia išgirsti ir šituos žmones, kurie yra paprasti, kurie kalba paprastai, iš kurių daug juokiamasi, kad yra niekas. Bet tai yra labai svarbūs žmonės Lietuvai, jų daug. Jie nori gyventi, kurti šeimas, auginti vaikus“, – teigė kaunietė E. Kručinskienė.

„Manau, kad yra labai svarbu kalbėti, iš šios pozicijos, kurie yra paprasti“, – tikino ji.

„Centro partija „Gerovės Lietuva“ prisijungiant prie mūsų komandos Eglei dar garsiau deklaruoja savo pagrindines programines ir vertybines nuostatas – gerovės Lietuva nėra vien finansiniai dalykai, ar tik išmokos“, – E. Kručinskienės prisijungimu prie partijos taip pat džiaugėsi Kristupas Krivickas.

„Ji turi pačias svarbiausias savybes, kurios reikalingos politikui – sąžinė, moralumas“, – vardijo K. Krivickas.

Partijos narys Povilas Gylys pabrėžė, kad parlamente turi būti visų visuomenės grupių atstovai.

E. Kručinskienės vardas žiniasklaidoje pirmą kartą nuskambėjo pernai, kai kilo vaikų mušimo skandalas. Didžiulio rezonanso visuomenėje sulaukusioje byloje moteris buvo išteisinta, tačiau pirmąjį nuosprendį apskundė ir prokuratūra, ir išteisintos kaunietės advokatas.

Skandalas kilo po to, kai praeivis nufilmavo motinos elgesį su vaikais ir iškvietė policijos pareigūnus. Pati E. Kručinskienė teigė, kad sūnus norėjo bėgti į gatvę, o ji tik siekė jį sudrausminti.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA