Lapkritį prasideda įspūdingiausių Rygos renginių maratonas | Kas vyksta Kaune

Lapkritį prasideda įspūdingiausių Rygos renginių maratonas

Organizatorių nuotr.

Vėlyvą rudenį gyvenimas Rygoje tik įsibėgėja. Šurmuliuoja gausybė švenčių, prisodrintų vaizdų, kvapų, skonių ir garsų, vedančių į gražiausias metų šventes. Dar iki Kalėdų Latvijos sostinė žada daug netikėtų patirčių ir įdomybių.

Apie tai, ką įdomaus Rygoje galite atrasti dar lapkritį, pasakoja patyręs keliautojas ir tarptautinių kelionių autobusu organizatorius „Eurolines“ vadovas Edmundas Pavlovas.

Geras sportas sienų neturi

Latviai traukia į Kauną dėl gero krepšinio, tačiau ne mažiau verta atsidurti Rygoje dėl gero ledo ritulio, kurio aukštu lygiu garsėja Latvija ir Rygos „Dinamo“ klubas.

„Ne kartą esame matę sirgalius vykstančius į Rygą su „Dinamo“ klubo atributais. Džiugu, kad atrandamos vis įvairesnės sporto šakos“, – pasakojo patyręs keliautojas.

Jei pavyks kelionę susiplanuoti dar lapkritį ar gruodį galite suspėti išvysti rungtynes bent prieš penkias Rusijos komandas, o tarp jų ir Maskvos „Dinamo“ ar „CSKA“.

„Eurolines“ / Organizatorių nuotr.

Inžinierių Kalėdos

Ne tik latviai, bet ir lietuviai bei estai kasmet traukia į didžiausią Baltijos šalyse technologijų ir inžinerinės pramonės parodą „Tech Industry“.

„Tiems, kam prie širdies technika, robotai, 4.0 revoliucijos ir mechaniniai procesai, lapkričio 28-30 dienos Rygoje jau suplanuotos“, – įsitikinęs E. Pavlovas.

Kasmet parodoje „Tech Industry“ tiesiogiai ar kaip lankytojai dalyvauja daugybė latvių, lietuvių įmonių bei kitų šalių gamintojų.

„Puiki proga neatsilikti nuo tendencijų, pasmalsauti ar inžinerija sudominti vaikus, arba susitikti su verslo partneriais ir pajusti, kuo kvėpuoja Baltijos šalių pramonė“, – įspūdžiais dalinosi Eurolines vadovas, pridurdamas jog „Tec Industry“ vyksta Kipsalos tarptautiniame parodų centre Rygoje.

Kalėdinių mugių pradžia

Jau gruodžio 1 d. atidaromi Kalėdiniai turgeliai Duomo aikštėje, Esplanadoje ir Lyvių aikštėje, kur tradiciškai lankytojus vilioja maloniais karšto vyno, skrudintų migdolų ir meduolių kvapais. Senosios Rygos Kalėdų turgeliai yra patikimas ženklas, jog Kalėdos jau visai čia pat.

„Visuomet įdomu nuvykti pas kaimynus pasižiūrėti kaip šventes sutinka jie ir parsivežti ne tradicinių lauktuvių iš kito krašto“, – dalinosi mintimis E. Pavlovas, primindamas, kad keliaujantiem su šeima Eurolines taikomos papildomos „Šeimos bilieto“ nuolaidos, su kuriomis šeimos keliauja iki 40% pigiau.

Arčiau kultūros

Gera proga iš arčiau susipažinti su latvių kultūra – jubiliejinė dailininkės Maijos Noros Tabakos paroda Daugavos galerijoje. Viena populiariausių latvių menininkių šiemet švenčia savo jubiliejų, o jos kūrybą ypač vertina besižavintys aukštu tapytojo meistriškumu.

„Eurolines“ / Organizatorių nuotr.

Tarptautinis „perliukas“ Rygos meno erdvėje – legendinio britų multimedijos menininko Briano Eno sukurta muzika ir vaizdų instaliacija „77 milijonai paveikslų“. Skaitmeninis kūrinys išradinėja save pagal menininko sugalvotą algoritmą, tačiau stebina net ir jo kūrėją – jame susilieja garsai ir šviesos, tačiau tai įvyksta jau nepriklausomai nuo menininko. Rygoje iki pat lapkričio 30 d. dar galite pamatyti įgyvendintą Briano Eno svajonę.

Kitas meno mylėtojų traukos taškas – Kim? Šiuolaikinio meno centras – žinomas jau seniai, ir visuomet stebina bent keliomis tuo pat metu vykstančiomis parodomis. Kim – tai santrumpa labai plataus klausimo latviškai „kas ir māksla?“ (liet. kas yra menas?), ir, panašu, meno centras yra gana plačiai užsimojęs į jį atsakyti – nuo įkūrimo 2009 metais čia vyko daugiau nei 160 vietinių kūrėjų ir tarptautinių parodų.

Paprasta pasiekti

Ryga tarp lietuvių – itin populiarus maršrutas. Pasak tarptautinių kelionių autobusu organizatoriaus „Eurolines“ vadovo E. Pavlovo, susiplanuoti net ir vienos dienos kelionę į Rygą – itin paprasta. Menai, inžinerinės parodos, šviesų šou ar kalėdinės mugės pasiekiami ne tik automobiliu.

„Šiuo metu iš Kauno autobusai Rygos kryptimi išvyksta kiekvieną dieną po 3 kartus. Išvykus rytiniu 7:20 reisu iš Kauno, priešpiečiais galėsite mėgautis jau Rygoje. Iš Rygos autobusai atgal pajuda taip pat kiekvieną vakarą – 19:40 išvykstama į Kauną“, – pasakojo E. Pavlovas, pridurdamas, jog pasimėgauti vienu gražiausių Baltijos šalių miestų galima ir ekspromtu, ilgai neplanuojant.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA