N. Venckienė iš Kauno tardymo izoliatoriaus išėjo į laisvę (papildyta) | Kas vyksta Kaune

N. Venckienė iš Kauno tardymo izoliatoriaus išėjo į laisvę (papildyta)

BNS, DELFI 2019/11/19 12:53
R. Tenio nuotr.

Antradienį Vilniaus apygardos teismas panaikino Kauno miesto apylinkės teismo sprendimą pratęsti buvusios teisėjos Neringos Venckienės suėmimą iki kitų metų pradžios ir paleido ją į laisvę. Vos sužinoję teismo sprendimą, N. Venckienės tėvai išskubėjo į banką sumokėti dešimties tūkstančių eurų užstatą.

N. Venckienei Vilniaus apygardos teismas skyrė švelnesnes kardomąsias priemones: trijų mėnesių intensyvią priežiūrą (tai reiškia, kad N. Venckienei bus uždėta apykojė), taip pat bus paimti jos dokumentai ir ji turės sumokėti 10 tūkst. eurų užstatą.

Teismas sprendimą paskelbė dešimtą ryto, vienuoliktą valandą N. Venckienės advokatė Sonata Žukauskienė DELFI patvirtino, kad įtariamosios tėvai jau moka užstatą.

Likus kelioms minutėms iki vidurdienio, į tardymo izoliatorių atvyko N. Venckienės mama Laimutė Kedienė ir teta Audronė Skučienė. Po kelių minučių A. Skučienė išėjo su dideliu krepšiu, pro langą buvo matyti, kad N. Venckienė lipa į antrą aukštą.

Šiek tiek po vidurdienio N. Venckienė išėo į laisvę, tačiau buvo nekalbi. „Bus dar laiko pakalbėti“, – teigė N. Venckienė, besišypsodama ir eidama į jos atvykusių pasiimti giminaičių automobilį.

N. Venckienė į namus išvyko giminaičių automobiliu, tačiau ją lydėjo policijos automobilis. Namuose jai bus sumontuota apykojė.

Beje, nors Vilniaus apygardos teisme sprendimo paskelbimo susirinko paklausyti kelios dešimtys N. Venckienės palaikytojų, prie Kauno tardymo izoliatoriaus, kai ji buvo paleista, neatėjo nė vienas.

Teisėjas A. Cininas po sprendimo paskelbimo Vilniaus apygardos teisme paskelbė, kad N. Venckienė turės būti nurodytoje gyvenamojoje vietoje, kuri, jo žiniomis, yra Garliavoje. Tiesa, tai – ne namas Klonio gatvėje. Šis Kedžių namas, iš kurio mergaitė buvo perduota Laimutei Stankūnaitei, parduotas.

A. Cininas po sprendimo paskelbimo teigė, kad pagrindinis teismo motyvas – „pagal pateiktus įtarimus jai gresiančios bausmės nėra labai didelės ir suėmimo taikymas yra neadekvačiai per griežtas pagal tai, kokios bausmės gresia“.

Papildyta 13:21 val.

Partijos „Drąsos kelias“ pirmininkas Jonas Varkala, vos paleidus N. Venckienę, „Facebook“ tinkle tvirtino: „Neringos paleidimas teikia vilčių. Grįžus teisingumui, galima tikėtis ir žmoniškumo valstybės gyvenime. Vilčių, nes nemanau, kad jau vilkai vegetarais tapo. Jei koks viens kitas senas mėsaėdis staiga emigruos, tai būtų tikrumo ženklas, kad padėtis keičiasi“.

N. Venckienės advokatė Sonata Žukauskienė teigė, kad su pačia N. Venckiene dar neteko bendrauti, tačiau tvirtino, kad ji pati džiaugiasi tokiu teismo sprendimu.

Tiesa, džiaugiasi ne visomis kardomosiomis priemonėmis, advokatės teigimu, intensyvi priežiūra yra per griežta, tad kreipsis dėl šios kardomosios priemonės sąlygų sušvelninimo.

„Be abejonės, teigiamai, – į klausimą, kaip vertina teismo sprendimą, atsakė advokatė. – Nes skundą patenkino, panaikino sprendimą, kuriuo buvo skirtas suėmimas.“

Ji teigė, kad sutinka dėl užstato, tačiau pridūrė: „Dėl intensyvios priežiūros, manau, ji per griežta“. N. Venckienė tris mėnesius turės dėvėti apykoję ir negalės nutolti nuo namų toliau nei per penkis šimtus metrų.

„Prokuroras gali keisti sąlygas, – svarstė S. Žukauskienė. – Kad leidžiama nuvykti pas advokatą, leidžiama nuvykti pas gydytojus.“ S. Žukauskienė teigė, kad dar ne šiandien, bet tikrai rašys prašymą dėl sąlygų švelninimo.

Skųsti šio teismo sprendimo N. Venckienė jau negali, gali tik prašyti sąlygų švelninimo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA