Kaune sulaikyti stogų tvirtumą bandę latviai | Kas vyksta Kaune

Kaune sulaikyti stogų tvirtumą bandę latviai

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pirmadienio vakarą Kauno apskrities policijos pareigūnai sulaukę pranešimo apie vyriškiui į akis pripurkštas dujas, net nenumanė, kad galiausiai keturis latvius su jų valstybine švente, Latvijos nepriklausomybės diena, teks sveikinti kiek kitokiomis aplinkybėmis – areštinėje.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, lapkričio 18 d. apie 17.10 val. buvo gautas pranešimas, kad bandant sudrausminti ant stogų laipiojančius jaunuolius, šie ne tik rusiškais žodžiais išplūdo vyriškį, bet ir pripurškė į akis dujų.

Nedelsiant tarnybos sureagavo į gautą pranešimą: medikai rūpinosi pranešėjo sveikata, o policijos pareigūnai ėmėsi minėtų jaunuolių paieškų. Tiesa, jos ilgai netruko.

Nepraėjus nei pusvalandžiui Kaune, Pamario gatvėje esančioje gamyklų teritorijoje, buvo sulaikyti keturi jauni vyrai, gimę 1999 m., 1993 m., 1998 m. ir 1996 m. Pas 21-erių metų vyrą buvo rastas maišelis su 57 neaiškios kilmės tabletėmis, o pas jo 22 metų draugą rasta jų kelis kartus daugiau – 153 tabletės.

Visi keturi draugai, įtariant neteisėtu disponavimu narkotinėmis medžiagomis, buvo sulaikyti ir pristatyti į areštinę.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai dėl šio įvykio atlieka ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 259 str. 1 d., dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA