Kriptovaliutų prekeiviui akis išdurti grasinusiems reketininkams – skirtingos bausmės | Kas vyksta Kaune

Kriptovaliutų prekeiviui akis išdurti grasinusiems reketininkams – skirtingos bausmės

delfi.lt / Nerijus Povilaitis 2019/11/18 19:19
DELFI.lt / R. Achmedov nuotr.

Laukinio kapitalizmo laikmetį, kai verslininkai buvo grobiami, kankinami ir net žudomi primenanti istorija Kaune vyko 2017 metų vasarą. Keli vyrai Kaunakiemio gatvėje užpuolė kriptovaliutomis prekiavusį verslininką Tadą Kasputį.

Panaudodami jėgą savo auką jie įgrūdo į mikroautobusą, vežiojo po Kauną. Reikalaudami pervesti nemažą sumą pinigų jie grasino išdurti akis, o vaikus – pasmeigti ant kuolo.

Neeilinės istorijos epicentre atsidūręs kriptovaliutų prekeivis T. Kasputis savo kailiu patyrė tai, ką šiuo metu galima išvysti nebent filmuose apie mafiją.

Pagrobėjai savo aukai surakino rankas, ant veido užmaukšlino kepuraitę ir nuvežę į atokesnę vietą persodino į kitą automobilį.

T. Kasputis visą naktį buvo vežiojamas po Kauno apylinkes. Per tą laiką buvo reikalaujama pinigų. Nusikaltėliai vertė auką pervesti jiems virtualią valiutą – 52 bitkoinus, kurių vertė tuomet siekė apie 104 tūkst. eurų.

Verslininkui atsisakius tai padaryti, pagrobėjai iškėlė naujas sąlygas: reikalaujamą sumą padidino iki 300 tūkst. eurų.

Nusikaltėliai savo aukai grasino išdurti akis, sudeginti automobilį, ant kuolo pasmeigti jo vaikus.

Tačiau pasipelnyti nepavyko. Tad iš T. Kaspučio buvo atimti tuo metu su savimi turėti vertingi daiktai: telefonas, kompiuteris, įvairūs dokumentai, mokėjimo kortelės, papuošalai. Iš viso žala siekė 27 tūkst. eurų.

Verslininkui pagaliau atgavus laisvę, jo pagrobimo aplinkybes ėmė narplioti Kauno teisėsaugininkai. Praėjus beveik dviem mėnesiams po nusikaltimo, 2017 vasaros pabaigoje buvo sulaikyti keturi įtariamieji: Robertas Giraitis, Evaldas Jurgelaitis, Marius Šimkus, Povilas Boradka.

Bylos duomenimis, vyrai teisinosi tokių drastiškų priemonių ėmęsi, nes neradę kitų, humaniškesnių būdų, kaip atgauti T. Kaspučiui esą patikėtus pinigus.

Nukentėjusiu byloje pripažintas T. Kasputis – nevienareikšmiai vertinama asmenybė. Internete galima rasti publikacijų, kuriose minimos tariamos šio kauniečio sąsajos su tarptautiniu mastu vykdytomis kriptovaliutų aferomis.

Bylą išnagrinėjęs teismas realia laisvės atėmimo bausme, 4 metams ir 2 mėnesiams nuteisė tik vieną veikėją – M. Šimkų.

Kitiems pagrobėjams buvo skirtos lygtinės laisvės atėmimo bausmės. Šis teismo nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas aukštesnės instancijos teismui. Manoma, jog šia teise pasinaudos už grotų siunčiamas M. Šimkus, taip pat – valstybinį kaltinimą byloje palaikę prokurorai.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA