Kaune vykdoma sustiprinta eismo kontrolė: užfiksuotas 204 km/val. greitis | Kas vyksta Kaune

Kaune vykdoma sustiprinta eismo kontrolė: užfiksuotas 204 km/val. greitis

„Facebook“ grupės „Kur stovi policija Kaune“, E. Jablonsko nuotr.

Penktadienio vakarą prasidėję Kauno apskrities pareigūnų reidai savaitgalį įgavo pagreitį – socialiniuose tinkluose be perstojo plaukia informacija apie įvairiose miesto vietose masiškai tikrinamus vairuotojus. Ryžtingai nusiteikusi policija dėmesį šįkart sutelkė į greičio ir vairuotojų blaivumo kontrolę. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) laikinasis viršininkas Elanas Jablonskas įspėjo, kad pareigūnai aukštesne pavara dirbs ir toliau.

Šeštadienį „Facebook“ grupės „Kur stovi policija Kaune“ nariai aktyviai dalijosi žinutėmis apie gatvėse dirbančias gausias policijos pajėgas. Pareigūnai vairuotojų blaivumą tikrino kylant ant Kleboniškio tilto, Milikonių kalno papėdėje, prie Dainų slėnio, Karaliaus Mindaugo prospekte.

[galerija kiek=”4″]

Kauno apskrities VPK tik žiniasklaidai adresuotame pranešime penktadienį nurodė, kad visą savaitgalį ketinama vykdyti policines priemones Kauno mieste ir rajone, taip pat – Kėdainių, Jonavos ir Kaišiadorių rajonuose.

Reidų metu, informavo komisariatas, didžiausias pareigūnų dėmesys bus skiriamas neblaivių vairuotojų daromiems Kelių eismo taisyklių pažeidimams užfiksuoti bei juos užkardyti.

Skambiu pranešimu savo „Facebook“ paskyroje sekmadienį pasidalijo ir laikinai Kauno apskrities komisariatui vadovaujantis E. Jablonskas. Jis rašė, kad Kauno mieste bei rajonuose eismo kontrolė bus stiprinama ir toliau.

„Netoleruotina, kada per parą fiksuota daugiau nei 15 atvejų – neblaivus vairuotojas kelyje. Todėl ypatingas dėmesys bus skiriamas užkardyti neblaivių vairuotojų pasirodymą gatvėse ir keliuose“, – tvirtino E. Jablonskas.

Jis pridėjo, kad tarp prioritetų – ir greičio viršytojų tramdymas. E. Jablonskas pasidalijo nuotrauka, kurioje greta teigiamų alkotesterių rezultatų užfiksuoti 204 km/val. ir 164 km/val. greičio matuoklių rodmenys. „200 km/h tik Vokietijos autobanuose“, – vaizdelį komentavo Kauno apskrities komisariato viršininkas.

Kaip portale 15min rašo Karolina Stažytė, E. Jablonskas įvardijo, kad didžiausias girtumas nustatytas Jonavos rajone, kur traktoriaus vairuotojas įpūtė 2,61 prom.

„Pradėjęs savo veiklą Kauno apskrityje pastebėjau ne vieną „gražų“ automobilį tamsintais stiklais. Vien vakar jau buvo „nuskaidrinti“ trys automobiliai, o vienam iš vairuotojų, kuris siekė už 50 Eur nusipirkti galimybę toliau važiuoti tamsintais stiklais, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl papirkimo“, – feisbuke tęsė E. Jablonskas.

„Kas vyksta Kaune“ primena Policijos departamentą sekmadienį pranešus, kad lapkričio 16 d., apie 11.20 val., 1971 m. gimęs vairuotojas įkliuvo Kėdainiuose, Gedimino gatvėje. Už mažesnį nei leistinas automobilio stiklų šviesos laidumą 50 eurų kyšiu mėginusiam išsisukti vyrui pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 227 str. 1 d.

Penktadienį tokios pat baigties sulaukė Kaune, Taikos prospekte pareigūnui 20 eurų įkišęs vairuotojas. 1983 m. gimęs vyras įkliuvo už ne vietoje pastatytą automobilį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA