Fiksuoja kaunietis: dėl vairuotojų nežinojimo judriose sankryžose formuojasi spūstys | Kas vyksta Kaune

Fiksuoja kaunietis: dėl vairuotojų nežinojimo judriose sankryžose formuojasi spūstys

Skaitytojo nuotr.

Nuo lapkričio Lietuvoje įsigaliojo nauja tvarka, pagal kurią net šviesoforui turint papildomą sekciją sukti leidžiama ir degant pagrindiniam žaliam signalui. Panašu, su taisyklių pakeitimais susipažinę ne visi Kauno vairuotojai – portalo skaitytojas dalijasi vaizdais, kai automobiliai stovi prie sankryžos, nors turėtų važiuoti.

Kaip priminė eismo reguliavimo įrenginiais besidomintis automatikos inžinierius Dalius Santockis, Kaune jau dvi savaites veikia naujos papildomos sekcijos pagal nuo lapkričio 1 d. įsigaliojusius Kelių eismo taisyklių pakeitimus. Degant žaliam signalui su išjungta papildoma sekcija, leidžiama sukti į dešinę praleidžiant pėsčiuosius.

„Deja, ne visi vairuotojai žino pasikeitusias taisykles. Dėl to kai kuriose Kauno sankryžose susidaro spūstys“, – pastebėjo kaunietis, pasidalijęs medžiaga iš reguliuojamų Karaliaus Mindaugo pr.-Kaunakiemio g. ir Raudondvario pl.-Vakarinio aplinkkelio sankryžų.

Problema, anot D. Santockio, aiški – degant žaliam signalui, o papildomai sekcijai esant išjungtai, kai kurie vairuotojai pagal senus įpročius tiesiog nevažiuoja, taip sudarydami spūstis.

„Galbūt vertėtų Lietuvos policijos atstovams karts nuo karto pastovėti tokiose vietose ir paaiškinti stovintiems eismo dalyviams, kad jie gali važiuoti“, – siūlė vyras.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad panaši sumaištis kyla ir dėl kai kur likusių lentelių su žalia rodykle. Lapkričio 1-ąją prasidėjęs pereinamasis laikotarpis šioms lentelėms panaikinti tęsis iki sausio 1 d.

Tad lenteles vienur ar kitur dar galima užtikti iki kitų metų, o taip nutikus, Kauno apskrities policijos atstovų aiškinimu, pagal galiojančias Kelių eismo taisykles sankryžoje į dešinę leidžiama sukti ir degant draudžiamam šviesoforo signalui.

Nuo lapkričio 1 d. sankryžose, reguliuojamose šviesoforą su papildoma sekcija į dešinę, kai pagrindinis žalias šviesoforo signalas yra žalias skritulio formos signalas, visomis kryptimis leidžiama važiuoti ir nedegant papildomai sekcijai dešinėn, pagal pagrindinį žalią šviesoforo signalą.

Visą Kauno sankryžų, kuriose šviesoforų su papildomomis sekcijomis į dešinę pagrindinis žalias signalas bus be rodyklių, sąrašą rasite čia.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA