Kauno mečetė tapo vandalų taikiniu | Kas vyksta Kaune

Kauno mečetė tapo vandalų taikiniu

R. Tenio, „Islamas visiems“ „Facebook“ nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Kauno musulmonų bendruomenė „Facebook“ puslapyje „Islamas visiems“ sekmadienį pranešė apie naktį įvykdytą vandalizmo aktą. Plytgaliai skriejo į Ramybės parke stovinčios saugomos mečetės vitražinius langus.

Kaip socialiniame tinkle skelbia Kauno musulmonų bendruomenės valdyba, apie 3.20 val. nakties bandyta įsilaužti į Kauno mečetės pastatą. Sudaužyti du vitražiniai langai, dar kartą sugadintas Lietuvos Respublikos istorinis paveldas.

„Nuo pirmojo vandalizmo praėjo mažiau nei du mėnesiai, institucijos toliau pasyviai dirba ir nepadeda apsaugoti unikalaus statinio Lietuvoje. Raginame Lietuvos institucijas kuo greičiau ir objektyviau spręsti šį klausimą“, – teisėsaugai priekaištavo Kauno musulmonai.

Kauno apskrities policijos viršininkas Elanas Jablonskas portalui 15min.lt patvirtino, kad toks įvykis užfiksuotas, tačiau neigė kalbas apie pasyvų institucijų darbą. Daugiau detalių jis žadėjo atskleisti pirmadienį.

Kauno musulmonų bendruomenės valdyba prašo padėti atpažinti vaizdo stebėjimo kameromis užfiksuotą trijulę. Turintieji vertingos informacijos prašomi informuoti bendruomenę el. paštu kauno.mecete@gmail.com arba kreiptis į policiją telefono numeriu 112.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad mečetė nuo įsilaužėlių taip pat nukentėjo rugsėjo pabaigoje. Iš greta esančių administracinių patalpų išdaužus langą ir apgadinus duris tuomet pavogta aukų dėžutė su pinigais, nešiojamas kompiuteris ir vaizdo kamerų įrenginio dalis. Į pačią maldos vietą nebuvo patekta, maldavietė nenuniokota ir iš jos niekas nepavogta.

1930 m. pastatyta Kauno mečetė yra vienintelė Lietuvoje mūrinė mečetė. Mečetė stovi ant Totorių ir Trakų gatvių kampo, buvusių Karmelitų kapinių šiaurės vakarinėje dalyje. 1996 m. gruodžio 23 d. pastatas įrašytas į LR kultūros paveldo objektų sąrašą, 2007–2008 m. atliktas kapitalinis remontas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA