Socialinius tinklus tvindo pagalbos prašymas: už vertingą informaciją siūlo atlygį | Kas vyksta Kaune

Socialinius tinklus tvindo pagalbos prašymas: už vertingą informaciją siūlo atlygį

„Facebook“ nuotr.

Prieš keliolika valandų Kaune gyvenančio vyro įkeltu įrašu „Facebook“ tinkle jau pasidalijo daugiau nei 4 tūkst. žmonių – tokio ažiotažo sulaukė prašymas padėti surasti garso aparatūros vagį. Prie žinutės populiarumo neabejotinai prisidėjo už informaciją pasiūlytas piniginis atlygis, įrangą pasiryžęs atgauti nukentėjusysis prizą įsteigė net besidalinantiems žinia.

Kaip savo „Facebook“ paskyroje skelbia Edvinas, koncertinę įrangą išsinuomojęs Valentinas Peleckas dingo kaip į vandenį. Už vertingą informaciją aparatūros savininkas žada sumokėti 400 eurų, o už pasidalijimą pagalbos prašymu dviem žmonėms padovanoti garso įrangos nuomą.

Galinčius padėti Edvinas prašo rašyti jam asmenine žinute arba kreiptis numeriu +370 (657) 49279. „Gaila ne pačios įrangos, bet kad tokie šiukšlės vaikšto tarp mūsų. Jei kam siūlys atitinkamą įrangą, praneškite“, – žodžių į vatą nevyniojo apgautas vyras.

Skelbime detalizuojama, kad nušvilptos dvi naujutėlaitės garso kolonėlės „Behringer B2520PRO“, du 18 colių žemųjų dažnių garsiakalbiai „Carlsbro“, stiprintuvai „Yamaha P4500“ ir „Dare V1100“ bei pultas „Yamaha MG10/2“.

„Kas vyksta Kaune“ susisiekus su Edvinu, šis dėstė, kad įranga išnuomota lapkričio 12-14 d. laikotarpiui, o patirti nuostoliai siekia 2 tūkst. eurų. Pareiškimas policijai esą jau parašytas – jį įteikti vyras ketino pirmadienį, nes vagystės faktas paaiškėjo tik penktadienio vakarą.

Tiesa, nukentėjusysis nedidelį tyrimą jau atliko ir pats. Skelbimuose jis susirado krovininį automobilį, kuriuo buvo išvežta aparatūra ir susisiekė su vairuotoju. Šis aiškino esąs pasamdytas tik pervežimams, o sutartis pasirašinėja V. Peleckas.

„Iškrovimai vykdavo laukymėse. Per naktį pasinaudojęs „Facebook“ išsiaiškinau, kad dokumente nurodytas asmuo yra vagis, prieš metus grįžęs iš kalėjimo. Slapstosi Alytuje“, – informacija dalijosi Edvinas.

Jo teigimu, atsiliepė ir dar vienas nukentėjusysis, tam pačiam asmeniui išnuomojęs pramoninį „Kärcher“ aukšto slėgio plovimo įrenginį. Garso aparatūros savininkas tvirtina matęs „Kärcherį“ kraunant garsiakalbius ir stiprintuvus į autobusiuką.

„Surašė, kur ir kada tris kartus iškrovė įrangą. Patikrinsiu, ar šalia nėra kamerų – tada paaiškės, skiedžia ar ne“, – iškėlus autobusiuko vairuotojo galimo įsitraukimo į vagystę klausimą, svarstė Edvinas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA