Kaune bus rengiamas olimpinis krepšinio atrankos turnyras | Kas vyksta Kaune

Kaune bus rengiamas olimpinis krepšinio atrankos turnyras

delfi.lt 2019/11/15 16:25
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

FIBA Vykdomasis komitetas penktadienį paskelbė keturias šalis, kuriose bus rengiamas olimpinis vyrų krepšinio atrankos turnyras. Kartu su Kanada (Viktorija), Kroatija (Splitas), Serbija (Belgradas) jį organizuos ir Lietuva (Kaunas). Turnyras vyks kitų metų birželio 23 – 28 dienomis.

24 komandos varžysis keturiuose olimpiniuose turnyruose po 6 dalyves.

Turnyrų nugalėtojai gaus tiesioginį bilietą į Tokijo olimpiadą, kur savo vietą jau užsitikrino 8 rinktinės – žaidynių šeimininkė Japonija, Nigerija, Argentina, JAV, Iranas, Prancūzija, Ispanija ir Australija.

Oficiali olimpinės atrankos turnyro burtų traukimo ceremonija vyks FIBA būstinėje lapkričio 27 dieną.

„Džiaugiamės tokiu parodytu dėmesiu ir įvertinimu, kad gavome atranką. Džiaugiamės, kad patekome tarp keturių šalių. Turime tikrai gerą patirtį ir bagažą, dabar tikriausiai reikės viską iš naujo įrodyti.

Dabar namų darbai – viską susidėlioti ir kad visoms rinktinėms būtų geriausios sąlygos ruoštis olimpinėms žaidynėms, – kalbėjo Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Špokas. – Be abejo, kalbėjome su treneriu (Dariumi Maskoliūnu – Krepsinis.lt) apie galimybę turėti ar neturėti atranką Lietuvoje.

Jis pritarė, nes čia yra visos sąlygos ir planas, kaip geriausiai pasiruošti, nes jei reikėtų važiuoti, aklimatizuotis, žiūrėti, su kuo žaisti draugiškas rungtynes, būtų kitaip. Dabar turėsime ramesnį pasirengimą. Toliau turime sirgalių armiją – šeštą žaidėją – bus puikus pagalbininkas ir net neabejoju, kad bus puiki atmosfera Kauno „Žalgirio“ arenoje.“

Kartu su Lietuva dėl keturių kelialapių kovos Graikija, Angola, Brazilija, Kanada, Kinija, Kroatija, Čekija, Dominikos Respublika, Vokietija, Italija, Pietų Korėja, Meksika, Naujoji Zelandija, Lenkija, Puerto Rikas, Rusija, Senegalas, Serbija, Slovėnija, Tunisas, Turkija, Urugvajus ir Venesuela.

Anksčiau LKF generalinis sekretorius buvo prasitaręs, kad tokio olimpinio turnyro organizavimo išlaidos sieks apie 3 mln. eurų. Šią savaitę taip pat paaiškėjo, kas pakeis po pasaulio čempionato atsistatydinusį rinktinės vyriausiąjį trenerį Dainių Adomaitį.

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) Vykdomojo komiteto posėdyje Kaune antradienį buvo apsispręsta, kad prie nacionalinės ekipos vairo stos 48-erių D. Maskoliūnas.

Artimiausias iššūkis naujojo stratego lauks jau kitų metų vasario mėnesį, kai Lietuvos rinktinė pradės kovas 2021 metų Europos čempionato atrankoje.

Lietuviai vasario 21 dieną išvykoje susitiks su Belgijos rinktine, o vasario 24 namuose priims Čekijos komandą.

Dėl šio žiemos „lango“ D. Maskoliūnas praleis „Žalgirio“ išvykos Eurolygos rungtynes su Vitorijos „Baskonia“ ekipa.

FIBA Vykdomasis komitetas taip pat paskelbė miestus, kuriuose bus surengti moterų olimpinės atrankos turnyrai. Jie vasario 6-9 dienomis vyks Ostendėje (Belgija), Fošane (Kinija), Buržo (Prancūzija) ir Belgrade (Serbija).

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA