Vilniaus teisėjai neapsisprendė dėl N. Venckienės skundo – sprendimą žada antradienį | Kas vyksta Kaune

Vilniaus teisėjai neapsisprendė dėl N. Venckienės skundo – sprendimą žada antradienį

BNS 2019/11/15 12:01
R. Tenio nuotr.

Vilniaus apygardos teismas penktadienį pradėjo nagrinėti Neringos Venckienės advokatės perduotą skundą dėl buvusios Seimo narės suėmimo pagrįstumo. Lygiai prieš savaitę Kauno apygardos teismas nusprendė N. Venckienę suimti 2 mėnesiams.

Vilniaus apygardos teismo teisėjų kolegiją sprendimą dėl buvusios teisėjos ir parlamentarės Neringos Venckienės skundo turėtų paskelbti antradienį.

„Sprendimą numatyta skelbti antradienį, dešimtą valandą. Šiandien buvo vienas sprendimas – teismas nenusišalino pagal įtariamosios gynėjos pareiškimą dėl nušalinimo, kad du iš kolegijos narių yra nagrinėję Andriaus Ūso bylą“, – žurnalistams penktadienį teisme sakė prokuroras Darius Jakutis.

Anot jo, teisėjų kolegija nurodė, kad gynėjų minima byla buvo „atskiras procesas, kuris nėra numatytas nušalinimo pagrinduose Baudžiamojo proceso kodekse“.

Pasak D. Jakučio, N. Venckienės advokatė Sonata Žukauskienė prašo teismo paleisti N. Venckienę už 10 tūkst. eurų užstatą.

„Mano nuomone, per mažai duomenų buvo pateikta apie galimybę tokį užstatą sumokėti. Aš nurodžiau argumentus, kodėl aš nesutinku, nes mano pozicija yra tokia, kad jokia kita kardomoji priemonė nesutrukdytų žmogui pabėgti vėl“, – tvirtino prokuroras.

Teisme penktadienį sprendimo laukė keliolika N. Venckienę palaikančių asmenų, taip pat budėjo policijos pareigūnai.

Kauno apylinkės teismas praeitą penktadienį leido suimti N. Venckienę dviem mėnesiams, motyvuojant tuo, kad ji gali bėgti ir slėptis.

Norėjo nušalinti du teisėjus

N. Venckienės advokatė prašė nušalinti du Vilniaus apygardos teismo teisėjus nuo sprendimų nagrinėjant skundą dėl suėmimo.

Kaip BNS sakė teismo atstovė Lina Nemeikaitė, penktadienį pateiktame prašyme gynėja norėjo nušalinti teisėjus Aušrą Bielskę ir Audrių Cininą.

„Motyvai – abu nagrinėjo pedofilijos bylą ir 2012 lapkričio 30-ąją priėmė sprendimą. Manau, kad tai susiję – yra išreikšta tam tikra nuomonė ir sprendimas gali būti neobjektyvus“, – BNS sakė S. Žukauskienė.

Prašė išleisti į laidotuves

Neringos Venckienės advokatė S. Žukauskienė Kauno apygardos prokuratūrai pateikė prašymą, kad įtariamoji iš Kauno tardymo izoliatoriaus būtų išleista į pusbrolio T. Skučo laidotuves. Prokuratūra tokį prašymą atmetė.

Kauno apygardos sprendimu pasidalino N. Venckienės sūnus Karolis Venckus.

Iš pateiktų dokumentų matyti, kad šiuo metu suimtos N. Venckienės advokatės prašymas pateiktas lapkričio 12 d., prokuratūra sprendimą priėmė vakar, lapkričio 14 d. Pateikdama prašymą dėl įtariamosios dalyvavimo laidotuvėse S. Žukauskienė argumentavo tuo, kad N. Venckienę su pusbroliu siejo labai artimi ryšiai. T. Skučo šarvojimas ir laidojimas vyks lapkričio 16-17 dienomis, Garliavoje.

„Gynėja prašo leisti N. Venckienei laikinai palikti suėmimo vykdymo vietą laikotarpiu nuo 2019-11-16 iki 2019-11-17, tikslu sudalyvauti šermenyse ir laidotuvėse, atsisveikinti su pusbroliu T. Skuču“, – rašoma prokuratūros nutarime.

Kauno apygardos prokuratūra tokį prašymą atmetė argumentuodama tuo, kad T. Skučas nėra artimas įtariamosios giminaitis. Kaip teigiama prokuratūros nutarime, civilinis kodeksas nurodo, kad „artimais giminaičiais pripažįstami tiesiosios linijos giminaičiai iki antrojo laipsnio (tėvai ir vaikai, seneliai ir vaikaičiai) ir šoninės linijos antrojo laipsnio giminaičiai (broliai ir seserys)“.

Kaip numato Suėmimo vykdymo įstatymas, suimtasis išvykti už tardymo izoliatoriaus ribų Lietuvos teritorijoje ne ilgiau kaip penkioms paroms gali dėl sutuoktinio, sugyventinio ar artimojo giminaičio mirties. Toks išvykimas galimas, kai su tuo sutinka prokuroras bei tardymo izoliatoriaus direktorius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA