Kodėl sėkmingai karjerai svarbi ne tik darbo patirtis? | Kas vyksta Kaune

Kodėl sėkmingai karjerai svarbi ne tik darbo patirtis?

Kauno kolegijos nuotr.

Einant į daug žadantį darbo pokalbį ruošiamasi visapusiškai: nuo aprangos detalių, išsilavinimą patvirtinančio diplomo, straipsnių skaitymo apie tai, kokius suktus klausimus užduoda darbdaviai, iki permąstymo, kuo esu išskirtinis, kokią pridėtinę vertę galiu pasiūlyti.

[galerija kiek=”4″]

„Norimam darbui gauti reikia ruoštis nuosekliai, – neabejoja Kauno kolegijos Karjeros centro vadovas M. Samuolaitis, – o tikslingi akcentai veikloje leis tapti pageidaujamu darbuotoju, dėl kurio varžomasi.“

Renginys atliepia įvairiapusę karjeros sampratą

Kauno kolegijoje lapkričio 20 dieną 12 val. vyks renginys „Karjeros diena“, kuriame reaguojama į darbdavių, darbuotojų ir karjeros sampratos pokyčius.

„Karjeros samprata plečiasi, todėl šiemet išplėtėme ir renginio koncepciją: orientuosimės į verslumo įgūdžių lavinimą ir išbandymą, galimybę užmegzti kontaktus tiek atlikti praktiką, įsidarbinti, tiek įsitraukti į savanorystę“, – šių metų renginio koncepciją atskleidžia Kauno kolegijos Karjeros centro vadovas.

Suvokiant, kad specializuotų žinių galima įgyti tam skiriant resursų tiek iš būsimo darbuotojo, tiek iš darbdavio pusės, darbdavys ypač didelį dėmesį skiria vadinamiesiems „minkštiesiems“ įgūdžiams, kurių technologijų amžiuje robotai pakeisti negali. Dėl šios priežasties renginio organizatoriai žvelgia į karjerą ne tik kaip į tikslą pasiekti tam tikrą darbo poziciją, bet ir kaip į kelią kurti savo vertę, ugdyti vidines savybes.

„Minkštųjų“ įgūdžių poreikį atliepia ir darbdaviai. Anot „Theca Furniture“ personalo projektų koordinatorės Renatos Čepukavičienės, tokių įgūdžių reikmę lemia nuolatiniai pokyčiai: įmonės siekia prisitaikyti prie klientų poreikių, dirbti produktyviau, diegti naujas, pažangesnes technologijas.

Be to, įmonės veikla priklauso ne tik nuo individualaus, bet ir komandinio darbo. „Dėl šių priežasčių svarbios asmeninės darbuotojų, kandidatų savybės: noras nuolat mokytis, domėtis pokyčiais ir juos pritaikyti, lankstumas, atsakomybė, kūrybiškumas, gebėjimas dirbti komandoje, konstruktyviai spręsti problemas, bendradarbiauti ir pan.“, – neabejoja R. Čepukavičienė.

Suvokiama, kad verslumo įgūdžiai reikšmingi kasdienėje ir profesinėje veikloje, todėl jų ugdymas taip pat tampa dėmesio objektu. Jie padeda tapti ryžtingesniems ir veiklesniems, kartu reiklesniems ir sau.

„Karjeros dienos“ / Kauno kolegijos nuotr.

Renginio metu vyks verslumo konkursas „Darnus verslas šiandien ir rytoj“, kuriame studentai generuos verslo idėjas ir jas pristatys originalumą vertinančiai verslo atstovų komisijai. Vyksiančioje idėjų mugėje savo verslo sprendimus rodys ne tik studentai, bet ir Kauno kolegijos projekte „Idėjos praktiškai“ dalyvaujantys dėstytojai, įgyvendinantys kūrybiškus sumanymus verslo įmonėms ar kitoms organizacijoms.

Kontaktų mugė, sutrauksianti daugiau nei 50 įmonių, organizacijų ir įprastai suburianti daugiau nei kelis tūkstančius studentų ir moksleivių, yra „Karjeros dienos“ vinis. Šūkiu „Megzk ryšius, o ne kojines“ norima pabrėžti žmogiškojo kontakto svarbą ieškant savo svajonių darbovietės.

„Kandidatų gyvenimo aprašymai leidžia daryti tik tam tikras prielaidas apie žmogų. Žmogiškasis kontaktas leidžia kandidatui pristatyti save, atskleisti savo asmenines savybes, išsiskirti iš kitų. Be to, bendraudamas kandidatas gali daugiau sužinoti apie įmonę, pasitikrinti savo lūkesčius, pateikti klausimų, taip parodydamas savo susidomėjimą“, – dalyvavimo „Karjeros dienoje“ esmę atskleidžia „Theca Furniture“ personalo projektų koordinatorė ir kviečia drąsiai užduoti dominančius klausimus įmonės stende.

Kontaktų mugės metu bus galima pasisemti realiai pritaikomų žinių. Abejonės, kaip rašyti CV, kodėl ir kiek dėmesio skirti asmeninėms savybėms ir kompetencijai ugdyti, kuo praturtina savanorystė, bus išsklaidytos specialistų seminaruose.

Savanoriškos veiklos duoklė – ar pasiimame viską?

Nors savanorystė suvokiama kaip neatlygintina veikla ir daugiausia yra siejama su pagalba kitam, dažnai neįvertinama dviguba atgalinė duoklė savanoriui. Kauno kolegija žvilgsnį kreipia į socialiai atsakingą veiklą, savanorystę, kuri „Karjeros dienose“ pristatoma kaip galimybė ugdyti dorines savybes, būti pilietiškam ir kartu susikrauti patirties bagažą, megzti ryšius, įgyti organizacinių, problemų sprendimo gebėjimų, pasitikėjimo savimi.

„Karjeros dienos“ / Kauno kolegijos nuotr.

Iš arčiau su savanoryste „Karjeros dienose“ bus galima susipažinti užkalbinus Viešosios įstaigos Kauno rajono priešgaisrinės saugos tarnybos, Lietuvos kariuomenės Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos, Lietuvos Raudonojo kryžiaus draugijos, Šaulių sąjungos ir kitų organizacijų atstovus. Viešosios įstaigos Kauno rajono priešgaisrinės saugos tarnybos direktorius Rytis Velžys įžvelgia savanorystės populiarėjimo tendenciją Lietuvoje.

„Savanorių atsiranda ne tik jau plačiai žinomose srityse, tokiose kaip pagalbos linijos, gyvūnų prieglaudos, slaugos namai, vaikų vasaros stovyklos ar dienos centrai, bet net ir tokiose srityse, kaip, pavyzdžiui, teismai“, – teigia R. Velžys ir apibendrina, kad visus savanorius vienija vienodas tikslas – pagalba, maloni veikla, kuri teikia džiaugsmą padedant kitiems. Neabejojama, kad savanorystė dažnai tampa galimybe pasimatuoti ir profesiją.

„Yra puikių pavyzdžių, kai savanoriavimas vasaros stovyklose su specialiųjų poreikių turinčiais vaikais paskatina žmones tapti ergoterapeutais ar logopedais. Mūsų įstaigoje taip pat yra atvejų, kai metus ar dvejus savanoriavęs žmogus įgyja pakankamai profesinių įgūdžių ir žinių bei tampa tikru ugniagesiu ar net siekia tikslo tapti statutiniu ugniagesiu gelbėtoju“, – tikslingo profesinio pasirinkimo atvejus atskleidžia R. Velžys.

Daugiau informacijos apie renginį ieškokite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA