Buvęs „Kauno švaros“ vadovas neigia priėmęs kyšį | Kas vyksta Kaune

Buvęs „Kauno švaros“ vadovas neigia priėmęs kyšį

BNS 2019/11/10 16:28
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Buvęs Kauno savivaldybės bendrovės „Kauno švara“ direktorius Dalius Tumynas neigia priėmęs kyšį už tai, kad viešuosiuose pirkimuose sąlygos būtų pritaikytos konkrečiai bendrovei.

Kaip BNS informavo Kauno apygardos teismo atstovė Milda Bučnytė, ketvirtadienį vykusiame teismo posėdyje kaltės nepripažino ir papirkimu kaltinamas bendrovės „Galuotas“ vadovas Algimantas Tareilis bei pati bendrovė, kuriai byloje taip pat pateikti kaltinimai.

D. Tumynas kaltinamas, kad 2017 metais iš bendrovės „Galuotas“ direktoriaus A. Tareilio priėmė 14,5 tūkst. eurų kyšį – asmeninėms reikmėms žemės ūkio darbų atlikimui šeimos ūkyje reikalingą „Galuotui“ nuosavybės teise priklausantį ratinį traktorių bei su jo naudojimu susijusias dalis bei paslaugas.

Už tai, bylos duomenimis, „Kauno švara“ planuojamuose vykdyti viešuosiuose pirkimuose trims traktoriams su valymo įranga įsigyti techninės specifikacijos turėjo būti parengtos ir pritaikytos taip, kad pirmenybė būtų teikiama „Galuotui“.

D. Tumynas parodymus byloje planuoja duoti po visų liudytojų. Tokios pozicijos laikosi ir bendrovės „Galuotas“ atstovas. A. Tareilio apklausa numatyta kitame posėdyje lapkričio 21 dieną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA