Daugiau negu 9 tūkst. gyventojų − prieš LGBT asmenų diskriminavimą | Kas vyksta Kaune

Daugiau negu 9 tūkst. gyventojų − prieš LGBT asmenų diskriminavimą

BNS 2019/11/09 13:53
Asociatyvi / Archyvo nuotr.

Daugiau kaip 9 tūkst. šalies gyventojų valdžią ragina atšaukti informacijos apie LGBT ribojimus, šeštadienį pranešė Lietuvos žmogaus teisių centras.

Šalies vadovai peticija raginami panaikinti Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos kreipimesi poveikio nuostatas, diskriminuojančias lebiečių, gėjų, biseksualių bei translyčių asmenų bendruomenę ir leidžiančias interpretuoti informaciją apie LGBT bendruomenę kaip žalingą nepilnamečiams.

Savo pozicijas, kuriose teigiama, kad informacijos apie LGBT asmenis ribojimas prieštarauja Konstitucijai anksčiau viešai paskelbė Lietuvos žmogaus teisių centras ir Žmogaus teisių stebėjimo institutas.

Šeštadienį prie nacionalinio transliuotojo ketinama protestuoti prieš, protesto iniciatorių nuomone, skleidžiamą „antikonstitucinę LGBT propagandą“.

Visuomenės nepasitenkinimas kilo po to, kai portalui lrt.lt parodė Elenos Reimerytės laidą „Spalvos“ apie tėčius-gėjus, auginančius vaikus Didžiojoje Britanijoje.

Laida buvo apskųsta Lietuvos radijo ir televizijos tarybai bei Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybai. Lietuvos radijo ir televizijos komisija paskelbė, kad laida „Spalvos“ įstatymo nepažeidė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA