Į Kauną sugrįžęs buvęs žalgirietis B. Daviesas neslepia jaudulio: labai laukiu rungtynių | Kas vyksta Kaune

Į Kauną sugrįžęs buvęs žalgirietis B. Daviesas neslepia jaudulio: labai laukiu rungtynių

delfi.lt 2019/11/07 21:30
DELFI.lt / R. Achmedov nuotr.

Po dvejų „Žalgiryje“ praleistų metų į Kauną sugrįžo Brandonas Daviesas. „O čia šalta, – ketvirtadienį vakare juokėsi iš lėktuvo išlipęs vienu iš „Barcelonos“ lyderių tapęs buvęs žalgirietis. – Tačiau esu sujaudintas, kad esu čia. Tai miestas, kuriam jaučiau daug meilės. Labai laukiu rungtynių.“

[galerija kiek=”8″]

„Barcelonos“ komanda penktadienį Eurolygos 7-o turo rungtynes žais su Kauno „Žalgiriu“. Pirmą kartą prieš buvusią ekipą stos vidurio puolėjas B. Daviesas.

„Žinoma, kad nervinuosi. Nuo tos dienos, kai pasirašiau kontraktą su „Barcelona“, galvojau apie dieną, kai čia sugrįšiu. Gera vėl matyti žmones, kurie mane motyvavo, suteikė galimybę varžytis ir žaisti aukščiausiame lygyje“, – kalbėjo jis.

Nepaisant visų emocijų vienas iš katalonų ekipos lyderių pripažino, kad vis tiek reikės žaisti aikštėje ir kovoti.

„Vis dar palaikau ryšį su buvusiais komandos draugais, pasikalbame. Manau, kad tas laikas, per kurį mes užmezgėme tą ryšį, tęsis ilgai“, – sakė jis.

Paklaustas, kokį mato šio sezono „Žalgirį“, B. Daviesas pabrėžė, kad Lietuvos čempionai išlaiko savo identitetą su gerai žaidėjais visose pozicijose: „Tai multifunkcinė komanda, kur kiekvienas gali gerai sužaisti. „Žalgiris“ kovoja iki galo, kad iškovotų pergalę.“

Jis pasidžiaugė, kad naujoje komandoje yra daug palaikymo ir teigiamos atmosferos.

„Tikiuosi, kad taip ir bus toliau. Tuo pačiu visi tobulėjame. Mums trūksta kelių svarbių žaidėjų, bet vis tiek turime pakankamai ginklų, kad gerai žaistume ir laimėtume. O kai tai pavyksta, mes esame išties pavojingi, – kalbėjo vidurio puolėjas. – Ar susitiksiu su buvusiais komandos draugais? Dabar laukia visa rutina, kokia būna prieš rungtynes, o rytoj prieš rungtynes tikriausiai turėsiu laiko trumpai paplepėti su jais. Dabar svarbiausias dėmesys rungtynėms ir pergalei.“

Praėjusią savaitę „Barcelona“ Eurolygoje patyrė pirmąją nesėkmę po penkių pergalių iš eilės – išvykoje 70:83 nusileido Milano „Armani“ krepšininkams, o „Žalgiris“ paskutinėje dvikovoje išvykoje 79:76 nugalėjo Željko Obradovičiaus treniruojamą Stambulo „Fenerbahče“.

B. Daviesas Eurolygoje vidutiniškai per 22 min. pelno 10,7 taško, atkovoja 4,3 kamuolio ir renka 14,2 naudingumo balo. Naudingiau katalonų ekipoje už jį žaidžia tik Nikola Mirotičius – vidutiniškai per 27 minutes jis pelno 18,3 taško, atkovoja 5,8 kamuolio ir renka 18,3 naudingumo balo.

7-ojo turo rungtynės tarp „Barcelonos“ ir tris pergales savo sąskaitoje turinčio „Žalgirio“ Kaune penktadienį prasidės tradiciniu laiku – 20 val.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA