Per miestą ritasi gerumo banga: startuoja akcija „Kaunas pilnas gerumo“ | Kas vyksta Kaune

Per miestą ritasi gerumo banga: startuoja akcija „Kaunas pilnas gerumo“

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vis labiau artėjantis Kalėdų laukimo metas bei lapkričio 6-ąją Lietuvoje švenčiama „Pyragų diena“ įkvepia kilniems tikslams. Verslo atstovai Kaune vienijasi naujai iniciatyvai, kviesdami išreikšti savo gerumą aukojant.

Per artimiausią mėnesį bus siekiama surinkti lėšų neįgaliesiems pritaikytam autobusiukui, kuris ypač reikalingas Maltos ordino savanoriams, besirūpinantiems senyvo amžiaus žmonėmis Kaune.

Siekia suburti verslo atstovus

Kelios Kaune veikiančios užsienio investuotojų įmonės apsijungė bendram tikslui – parodyti savo socialinę atsakomybę realiais darbais. Startuodami būtent „Pyragų dieną“ bendrovių darbuotojai turi išsikėlę labai konkretų tikslą: už akcijos metu surinktas aukas padėti Maltos ordino Kauno grupei įsigyti naują neįgaliesiems pritaikytą mikroautobusą.

Jis pakeistų jau susidėvėjusią maltiečių transporto priemonę, kuri neretai tampa vieninteliu transportu sunkiai judantiems senoliams ar neįgaliesiems.

Šiuo metu senolius bei neįgaliuosius maltiečiai vežioja beveik 20 metų senumo automobiliu, kartais transporto priemones yra priversti nuomotis. Tikimasi, kad per akciją „Kaunas pilnas gerumo“ pavyks surinkti reikiamus 15 tūkst. eurų, už kuriuos įsigyta nauja patogia transporto priemone Kauno maltiečiai kasdien padėtų senoliams bei neįgaliesiems ir padrąsintų juos bent trumpam paįvairinti kasdienybės rutiną nuvykstant ten, kur jiems labiausiai norisi.

Dalyvauti akcijoje kviečiamos visos Kauno įmonės. Užsiregistravusioms bendrovėms savanoriai į biurus pristatys specialias „Kaunas pilnas gerumo“ aukojimo dėžutes, kad darbuotojai galėtų net nedidele parama prisidėti siekiant kilnaus ir šviesaus tikslo.

Vienišiems ir nepasiturintiems

„Didžioji dalis mūsų globojamų žmonių sunkiai juda, todėl maltiečių savanoriai neretai jiems būna svarbūs pagalbininkai norint kažkur nuvykti. Būdami šalia, pažindami šiuos žmones, suprantame, kad be būtinosios pagalbos ne mažiau svarbu suteikti tai, kas pakylėja dvasiškai, teikia jėgų išgyventi vienatvę, nepriteklių.

Todėl maltiečių maršrutuose dažni ne tik vizitai gydymo įstaigose, bet ir stabtelėjimai maldai bažnyčiose, apsilankymai muziejuose, gražiuose gamtos kampeliuose. Štai praėjusią vasarą išpildėme savo globojamųjų svajonę pamatyti jūrą: sunku patikėti, bet kai kurie senoliai jūrą matė pirmą kartą savo gyvenime!“ – pasakoja Kauno maltiečių grupės vadovė Gražina Senvaitienė.

Kaunas pilnas gerumo maketas / Organizatorių nuotr.

Nuo dienos centro vaikams iš probleminių šeimų iki visokeriopos pagalbos senyvo amžiaus, neįgaliems kauniečiams – tai kasdienė ir nenutrūkstama Kauno maltiečių veikla: apie 40 savanorių rūpinasi beveik šimtu vienišų, mažas pajamas gaunančių senolių, atveždami ne tik karštos sriubos, bet ir teikdami būtiniausią pagalbą buityje, o neretai – ir dovanodami sielos atgaivą.

„Neabejoju, kad verslą kuriantys žmonės yra labai užsiėmę, įsisukę į kasdienybės ratą, todėl paprastai turi mažiau galimybių stabtelti, sužinoti apie, rodos, toliau nuo jų esančius, stokojančius.

Vis dėlto tie, kurie apsižvalgo plačiau, pamato ir siekia padėti. Ir išties džiugu, kad tokių geradarių vis daugiau,“ – teigia Kauno maltiečius vienijančios grupės vadovė, linkėdama nelikti abejingiems ir pagal galimybes dovanoti gerumą.

Geradarių platformos pradžia

Vieni iš akcijos kuratorių – bene geriausiai Kauno verslo pulsą jaučiantys VšĮ „Kaunas IN“ atstovai – pastebi, kad Kaune dirbantis verslas išties yra socialiai atsakingas ir aukojantis, tačiau, kaip rodo patirtis ir pačių įmonių atsiliepimai, norint didesnių pokyčių – reikia didesnių pajėgumų ir suvienijančių, koordinuojančių iniciatyvų.

Tikimasi, kad ateityje iniciatyva „Kaunas pilnas gerumo“ galės tapti vienijančia ir nuolat veikiančia socialinių pokyčių bei gerų darbų platforma.

„Iniciatyvai „Kaunas pilnas gerumo“ įkvėpė noras sujungti tuos, kurie daro didelius darbus, su tais, kurie gali prie tų darbų prisidėti aukomis bei parama. Įdomu tai, kad akcijos idėją pasufleravo patys Kauno verslininkai: pastebėjome, kad dauguma verslų nori prisidėti prie socialinių iniciatyvų, tačiau ne visada žino, kam pagalbos tuo momentu reikia labiausiai,“ – apie iniciatyvos pradžią prisiminė VšĮ „Kaunas IN“ direktoriaus funkcijas atliekantis Tadas Stankevičius.

Pirmasis VšĮ „Kaunas IN“ koordinuojamos akcijos „Kaunas pilnas gerumo“ etapas vyks nuo lapkričio 6 d. iki gruodžio 1 d. Jos metu visos surinktos lėšos keliaus tiesiai Kauno Maltos ordinui.

Verslo organizacijos, norinčios prisijungti prie akcijos dalyvių, kviečiamos registruotis čia.

Prisidėti gali ir visi kauniečiai, tiesiogiai aukodami pavedimu:
Maltos ordino pagalbos tarnyba
Įmonės kodas: 190740859
Sąskaita: LT65 4010 0424 0300 8051
Paskirtis: Auka Kauno grupės neįgaliųjų automobiliui

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA