Pravieniškėse – dar vieno kalinio mirtis: prašė sugriežtintų kalinimo sąlygų | Kas vyksta Kaune

Pravieniškėse – dar vieno kalinio mirtis: prašė sugriežtintų kalinimo sąlygų

delfi.lt 2019/11/05 13:21
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Pravieniškių pataisos namų Trečiajame sektoriuje pirmadienio popietę rastas 32 metų nuteistojo kūnas be gyvybės ženklų. Nors kalinį pareigūnai ir netrukus atvykę medikai bandė gaivinti, tačiau jo gyvybės nepavyko išgelbėti – buvo konstatuota vyro mirtis.

Pasak pataisos namų darbuotojų, Zarasų rajone gyvenęs nuteistasis Kazys G. buvo rastas kamerų tipo gyvenamųjų patalpų tualete.

Keturių vaikų tėvas buvo nuteistas dvylikos metų laisvės atėmimo bausme, nes su bendru nužudė vieną žmogų, kai šiam buvo suduota ne mažiau kaip 20 smūgių rankomis ir kojomis į įvairias kūno vietas, be to, Kazys G. šokinėjo ant nukentėjusiojo galvos. Dar kitam vyrui šio įvykio metu buvo sunkiai sutrikdyta sveikata.

Kazys G. buvo teistas tris kartus, nuosprendis dėl nužudymo įsiteisėjo tik spalio pabaigoje, kai Lietuvos apeliacinis teismas paliko galioti anksčiau jam skirtą Panevėžio apygardos teismo bausmę.

Skųsdamas nuosprendį žudikas prašė ne tik sušvelninti bausmę, bet ir paskirti ją atlikti kalėjimo režimo sąlygomis. Tačiau teismas tokio prašymo nepatenkino, nes neturėjo teisės sugriežtinti kalinimo sąlygų.

Kodėl norėjo kalėti atskirai nuo kitų nuteistųjų, nuteistasis nenurodė, tik užsiminė, kad kalėdamas atskirai galėtų dirbti.

Dėl Kazio G. mirties pradėtas ikiteisminis tyrimas.

„Įstaigos administracija prašo nuteistuosius lankančių artimųjų ir visų, kurie pastebi nuteistųjų elgesio, sveikatos pokyčius, nedelsiant informuoti apie tai pataisos namų vadovybę, pareigūnus“, – pranešė Pravieniškių pataisos namų administracija.

Jos teigimu, įkalinimo įstaigoje dirba krizių įveikos komanda.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA