Kauno klinikinė ligoninė neigia naujus gandus dėl meningokoko | Kas vyksta Kaune

Kauno klinikinė ligoninė neigia naujus gandus dėl meningokoko

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Pirmadienio vakarą „Kas vyksta Kaune“ redakcija sulaukė pranešimo iš Kauno klinikinės ligoninės, kuriame teigiama, kad informacija apie atvežtus segančius studentus tik gandai.

„Kadangi vėl sulaukėme paklausimų dėl pas mus neva vežamų studentų, kuriems įtariama meningokoko infekcija, pranešame, kad pacientų su tokia diagnoze pirmadienio pavakario duomenimis, Kauno klinikinė ligoninė
neturi“,– teigė Kauno klinikinės ligoninės atstovas Saulius Tvirbutas

Kaip jau rašė „Kas vyksta Kaune“ po spalio 26 dieną užgesus „Kauno kolegijos“ studentės gyvybės dėl meningokokinės infekcijos mokymo įstaigoje kilo didžiulė panika.

19-os metų mergina penktadienį dar buvo paskaitose „Kauno kolegijoje“, kur ir pasijuto blogai, todėl daugelis studentų į paskaitas eiti atsakė teigdami, kad kolegija gali būti infekcijos židinys.

Eiti į paskaitas bijome, nes studentų bendruomenės nariai jau dalinasi žinia, kad dar vienas „Kauno kolegijos“ studentas, kuris kreipėsi į medikus – galimai miręs“, – tada teigė sunerimęs studentas.

Kita studentė „Kas vyksta Kaune“ redakcijai teigė, kad vakar iš „Kauno kolegijos“ bendrabučio į gydymo įstaigą buvo pristatytos dvi jaunos merginos.

Tačiau „Kauno kolegija“, kaip ir gydymo įstaiga pateikė pareiškimą, kad tai tik gandai ir teigė ėmėsi visų, specialistų rekomenduotų priemonių, kad užtikrinti savo bendruomenės narių sveikatą.

Pasak „Kauno kolegijos“, paskutiniais medicinos įstaigų pateiktais duomenimis, daugiau aukų ar meningokokinės infekcijos nustatytų atvejų nėra užfiksuota, tai viešojoje erdvėje ir uždaruose forumuose sklandantys gandai apie naujus mirties ar meningokokinės infekcijos atvejus neatitinka tikrovės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA