Kaune vyks nemokamas edukacinis-terapinis renginys globėjų ir įtėvių šeimoms | Kas vyksta Kaune

Kaune vyks nemokamas edukacinis-terapinis renginys globėjų ir įtėvių šeimoms

Organizatorių nuotr.

Š. m. lapkričio 9 d. (šeštadienį) Kaune vyks edukacinis-terapinis renginys, kuriuo siekiama stiprinti globėjų ir įtėvių šeimas, suteikiant jiems žinių, kaip kuo sklandžiau adaptuotis prie šeimą išbalansuojančių pokyčių.

Renginio metu lektorė skaitys pranešimą tema „Netektis ar pokyčius išgyvenanti šeima: kaip išlaikyti pusiausvyrą?“, psichologė moderuos savitarpio pagalbos grupes, taip pat skirs laiko individualioms konsultacijoms. Renginį organizuoja LT globėjų ir įtėvių asociacija, renginys ir konsultacijos nemokamos.

LT globėjų ir įtėvių asociacijos (LGIA) vadovas Tomas Rimkus pasakoja, jog šeimoms su pokyčiais tenka susidurti ne taip jau ir retai – tenka keisti gyvenamąją vietą, vaikams – darželį ar mokyklą, deja, kartais neišvengiama ir skyrybų, artimo žmogaus netekties ir t. t.

„Biologinių tėvų netekusiems vaikams atėjimas į globėjų ar įtėvių šeimą – taip pat milžiniškas gyvenimo pokytis, kuris lydimas sumišusių jausmų. Atrodytų, kad vaikas su džiugesiu turėtų pasitikti naująją šeimą, tačiau gana dažnai patiriama visa jausmų puokštė – ar ši nauja šeima nėra tik tarpinė stotelė, ar ji priims besąlygiškai ir t. t.“, – pasakoja T. Rimkus ir tikina, kad renginio turinys naudingas globojantiems ar įsivaikinusiems tiek mažus, tiek vyresnio amžiaus vaikus, taip pat ne tik „naujai iškeptiems tėvams“.

Pranešime spaudai lektorė Edita Kuliavaitė teigia, kad apie pokyčių baimę darbe, kitose gyvenimo srityse plačiai kalbama ne veltui, tai svarbi tema, kurioje galima pagalbą suteikti prevenciškai.

„Ne visi pokyčiai sukelia teigiamus jausmus – ypatingai vaikams, kai kurie jų it žemę iš po kojų paglemžia saugumo jausmą, kuris ir taip yra labai trapus patyrus biologinių tėvų netektį. Žinoma, pokyčių baimės, nerimo, nesaugumo ir skausmo išvengti vargu ar pavyks, tačiau giliau suvokiant priežastis, gebant atpažinti nesaugumo jausmo išraiškas, galima ženkliai efektyviau padėti vaikui ir visai šeimai“, – tikina lektorė.

LT globėjų ir įtėvių asociacija / Organizatorių nuotr.

Po paskaitos vys organizuojamos savitarpio pagalbos grupės. Jų metu dalyviai bus skatinami pasidalinti situacijomis, su kuriomis susiduria ar yra tekę susidurti, papasakoti, kaip buvo siekiama įveikti iššūkius, kas pasiteisino, kas ne ir t. t. Savitarpio pagalbos grupės yra laikomos efektyviu konsultavimo būdu, turinčiu ir terapinę naudą.

Grupės pokalbį moderuos psichologė Raimonda Strazdienė, konsultuojanti vaikus, paauglius ir šeimas, turinti patirties padedant įveikti iššūkius globėjų ir įtėvių šeimose. Pasibaigus renginio veikloms, psichologė norinčiuosius konsultuos individualiai.

T. Rimkus, akcentuodamas renginio naudą globėjams ir įtėviams, atkreipia dėmesį, jog susidūrus su iššūkiais itin svarbu suvokti, kad su savo problemomis, kurios kartais gali varyti į neviltį, toks nesi vienas. Šeimos, patiriančios panašius sunkumus gali tapti proveržio tašku, ieškant išeities link darnaus, kokybiško šeimos gyvenimo.

Renginys vyks viešbučio „Park Inn by Radisson Kaunas“, įsikūrusiame K. Donelaičio g. 27, Kaune, konferencijų centro salė „ETA“ (II a.). Siekiant užtikrinti užsiėmimų kokybę, planuojamos nedidelės grupės, tad dalyvių skaičius ribotas.

Ketinantys dalyvauti kviečiami iki 2019 m. lapkričio 8 d. užpildyti registracijos formą:https://bit.ly/2BP5cAk.

Renginys yra dalis projekto „Įtėvių ir globėjų šeimų stiprinimas ir telkimas“, iš dalies finansuojamo LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos lėšomis. Iki metų pabaigos šie edukaciniai-terapiniai renginiai vyks ir kituose Lietuvos miestuose: Vilniuje, Klaipėdoje, Panevėžyje ir Šiauliuose.

Daugiau informacijos galima rasti LT globėjų ir įtėvių asociacijos internetiniame puslapyje adresu www.lgia.lt.

Apie LT globėjų ir įtėvių asociaciją

LT Globėjų ir įvaikintojų asociacija (toliau – LGIA) globėjų ir įtėvių įkurta 2017 m. Vienydama globėjų ir įvaikintojų šeimas, asociacija siekia, kad globos ir įvaikinimo sistema Lietuvoje būtų kuo palankesnė vaikų gerovei.

Asociacija atstovauja esamų ir galimų įvaikintojų bei globėjų poreikius, susijusius su globos ir įvaikinimo įgyvendinimu, organizuoja ir skatina bendradarbiavimą bei savitarpio paramą.Daugiau informacijos apie LGIA veiklą galima rasti adresu www.lgia.lt.

Daugiau informacijos teirautis: Tomas Rimkus, LT globėjų ir įtėvių asociacijos vadovas, e. paštas lgia@lgia.lt, tel. nr. +370 644 92 212.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA