„Grožio chirurgijos“ duomenų vagystės byla – vis dar pas prokurorus | Kas vyksta Kaune

„Grožio chirurgijos“ duomenų vagystės byla – vis dar pas prokurorus

BNS 2019/11/04 08:39
R. Tenio nuotr.

Duomenų vagystės iš „Grožio chirurgijos“ klinikos byla į teismą negrįžta, metų pradžioje teismo grąžintoje byloje sprendžiama dėl veikos kvalifikavimo.

„Ikiteisminis tyrimas dar tebevyksta. Šiuo metu teismai nagrinėja proceso dalyvių (civilinio ieškovo atstovo) skundus, kuriuos išnagrinėjus bus priimtas galutinis sprendimas dėl nusikalstamos veikos kvalifikavimo“, – BNS informavo Generalinė prokuratūra.

Byla jau buvo pasiekusi teismą ir 2018 metų pabaigoje atversta Kauno apygardos teisme, tačiau po kelių mėnesių grąžinta prokurorui bylos trūkumams pašalinti.

Kaip BNS informavo teismo atstovė Milda Bučnytė, nagrinėjant bylą paaiškėjo naujos aplinkybės, kurios nebuvo žinomos bylą priimant nagrinėti teisiamajame posėdyje.

Taip pat gautas nukentėjusiųjų ir jų atstovų prašymas dėl kaltinimo gydytojui odontologui Eugenijui Čiuplevičiui papildymo.

„Yra pagrindas daryti išvadą, kad tolimesniam bylos nagrinėjimui teisme trukdo ikiteisminio tyrimo metu padaryti esminiai baudžiamojo proceso pažeidimai, kurie suvaržo nukentėjusiųjų, civilinio ieškovo bei kaltinamojo E. Č. teises bei trukdo nagrinėti bylą teisme, todėl byla perduodama prokurorui nustatytiems trūkumams pašalinti“, – BNS informavo teismo atstovė.

Šioje byloje E. Čiuplevičius, informacinių technologijų specialistas, verslininkas Andrius Miškelevičius ir IT specialistas Simanas Venčkauskas kaltinami neteisėtu informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimu, šios informacijos atskleidimu ir panaudojimu, turto prievartavimu.

Bylos duomenimis, kaltinamieji iš bendrovės duomenų bazių įgijo privačius klinikos pacientų duomenis ir vėliau prievartavo turtą grasindami šiuos duomenis paviešinti.

Iš „Grožio chirurgijos“ reikalauta 500 tūkst. eurų vertės „bitcoin“ kriptovaliutos, iš klinikos klientų – nuo 50 iki 800 eurų.

Ieškinių suma dėl padarytos neturtinės žalos siekia 230 tūkst. eurų, dar kelis tūkstančius eurų gali siekti turtinė žala.

Nukentėjusiuoju byloje pripažinta ir klinika „Grožio chirurgija“.

Dalis nukentėjusiųjų – užsienio piliečiai. Tikslios sumos, kiek nusikaltėliams galėjo būti pervesta pinigų, neturima, nes dalis galbūt nukentėjusių asmenų į teisėsaugą nesikreipė.

Iš viso pavogti daugiau nei 22 tūkst. klinikos klientų duomenys. Nukentėjusiaisiais byloje pripažinti beveik šimtas asmenų.

Nustatyta, kad į „Grožio chirurgijos“ klientų duomenų bazę įsilaužta panaudojus buvusio klinikos darbuotojo prisijungimo duomenis. E. Čiuplevičius anksčiau yra dirbęs klinikoje „Grožio chirurgija“, tačiau prisijungta buvo ne su jo duomenimis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA