Žalgiriečiams – Š. Jasikevičiaus kirtis: net su pilvuku būtų geriau apsigynęs | Kas vyksta Kaune

Žalgiriečiams – Š. Jasikevičiaus kirtis: net su pilvuku būtų geriau apsigynęs

delfi.lt 2019/11/01 15:48
R. Tenio nuotr.

Kauno „Žalgirį“ ketvirtadienį ištiko tikra „Šiurpnaktis“ – žalgiriečiai penktajame Eurolygos ture pralaimėjo rungtynes, kurias, kaip pripažino patys krepšininkai, privalėjo laimėti. „Žiauriai, žiauriai skausmingas pralaimėjimas“, – atsiduso ir Šarūnas Jasikevičius.

Nusivylimo neslepiantis „Žalgirio“ treneris Š. Jasikevičius trečiadienį vykusioje spaudos konferencijoje rėžė, kad net su pilvuku būtų geriau gynęsis nuo priešininkų.

Iš tiesų nesėkmė, patirta savo arenoje prieš turnyro debiutantą Sankt Peterburgo „Zenit“, kuris į Eurolygos klubų vakarėlį buvo įleistas tik su vardiniu kvietimu, galima sakyti, nubraukė tą maloniai netikėtą žaliai-baltų pergalę prieš Madrido „Real“, iškovotą prieš porą savaičių.

Maža to, „Žalgiriui“ suklupimai prieš tokias komandas kaip „Zenit“ ar Vitorijos „Baskonia“ turnyrine prasme yra netgi skaudesni nei prieš tokius grandus kaip „Barcelona“, „Real“ ar Maskvos CSKA, nes šie reguliaraus sezono finiše veikiausiai nebus tiesioginiai kauniečių konkurentai dėl aukštesnių vietų ir patekimo į atkrintamąsias, o stumdysis tarpusavyje dėl TOP-4 pozicijų.

Beje, artimiausi mūšiai „Žalgirio“ vyrų dabar kaip tik ir laukia su dviem pretendentėmis į pirmąjį ketvertą – Stambulo „Fenerbahče“ bei „Barcelona“.

Kas nutiko žalgiriečiams ir ko reikia, kad jie grįžtų į pergalių kelią? Ar tikrai Šaras su pilvuku aikštėje būtų geresnis už kai kuriuos dabartinius savo auklėtinius? Kada iššaus Alexas Perezas? Ko labiausiai trūksta komandai šiuo metu? Ir ko tikėtis Stambule, kur susikaus du sužeisti žvėrys?

Pokalbis apie tai – naujausioje DELFI TV laidoje „Krepšinio zona“ su LKL čempionu Giedriumi Aidiečiu ir treneriu Tomu Purliu.

– Tomai, „Žalgiris“ puolime vargo tiek prieš Vilerbano ASVEL (70:56), tiek prieš „Zenit“ (62:62; 70:82). Ar tai rodo, kad komandai trūksta gero atakų organizatoriaus ir kūrėjo?

– Trūksta A. Perezo didesnio indėlio. Meksikietis, kad ir kur žaidė anksčiau, labai daug kurdavo aikštėje. Manau, ir „Žalgiris“ jį paėmė tuo tikslu, o kol kas jam nesiseka integruotis į komandą. Kai jis įeis į formą, gali tapti stipriu „Žalgirio“ koziriu.

Ar dar pats tuo tikiu? Na, po pirmų poros rungtynių, kiek pamenu, jau visi legionieriai buvo nurašyti, bet jie reabilitavosi ir pamatėme, kad jie nėra beviltiški. O Alexas turėjo ir problemų, ir traumelę, tai gal jam reikia šiek tiek daugiau laiko. Jeigu treneris tiki, manau, kad čia tik laiko klausimas, kada jis atsigaus. Eurolygos sezonas ilgas ir A. Perezo dar tikrai prireiks.

– Š. Jasikevičius spaudos konferencijoje rėžė, kad net jis su pilvuku būtų geriau apsigynęs prieš Mateuszą Ponitką, kuris vienas ant savo pečių ir nunešė „Zenit“ į pergalę. Tomai, kaip vertini tokį jo pasisakymą?

– Šarūnas visą laiką palaiko savo žaidėjus, net jeigu jiems ir nesiseka. Bet kartais, kai žaidėjai nevykdo plano ar nesistengia, jie tikrai gauna velnių nuo Šaro – ir per spaudą. Manau, kad tai yra visai naudinga ir tie žodžiai ne įžeis, o kirs per savigarbą ir pažadins „Žalgirio“ žaidėjus.

– Giedriau, „Fenerbahče“ po penkių turų nelauktai žengia priešpaskutinėje turnyro lentelės vietoje. Bet nepaisant abejotinos turkų formos, jie yra akivaizdūs dvikovos favoritai – 80 prieš 20 proc. Ar sutinki, kad dabar – pats nepalankiausias metas su jais susikauti?

– Be jokios abejonės. Tai yra sužeistas žvėris ir jį reikėtų pribaigti. Bet faktas, kad „Žalgiris“ žais išvykoje, o „Fenerbahčei“ privaloma laimėti. Bus labai sunku.

– Vasarą Stambulo klubą papildęs Nando de Colo Eurolygoje vidutiniškai renka net po 21 tašką ir pagal rezultatyvumą nusileidžia tik Aleksejui Švedui. Ar prancūzas penktadienį ir kels didžiausią grėsmę „Žalgirio“ gynybai?

– Tai yra labai aukšto lygio žaidėjas. Jį sustabdyti ir atkirsti nuo komandos būtų vienas iš raktų į pergalę. Manau, kad Nando savo taškus vis tiek susirinks, klausimas tik, kiek į žaidimą jis dar sugebės įtraukti komandos draugus.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA