„Facebook“ ateitis: tarp vartotojų – daugiau mirusių, nei gyvų | Kas vyksta Kaune

„Facebook“ ateitis: tarp vartotojų – daugiau mirusių, nei gyvų

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kaip skelbia „The Dailymail“, „Facebook“ šio amžiaus pabaigoje turės daugiau mirusiųjų vartotojų, negu gyvųjų. Pasak šios statistikos eksperto, jei socialinio tinklo politika nesikeis, šį rodiklį tikimasi pasiekti apie 2098-uosius.

„Facebook“ dabar turi apie 1,5 mlrd. naudotojų visame pasaulyje, tačiau, pasak Masačusetso universiteto mokslų daktaro Hachem Sadikki, apie 2098-uosius „Facebook’e“ mirusiųjų vartotojų skaičius pralenks gyvųjų skaičių ir socialinis tinklas turės „garbę“ save vadinti didžiausiomis „kapinėmis“ pasaulyje.

Pasak jo, tai lems kelios priežastys: visų pirma, socialinio tinklo politika, kuri neįpareigoja ištrinti mirusiųjų vartotojų paskyrų, ir antra – vis lėčiau augantis bei po truputį į stagnaciją pereinantis vartotojų skaičius.

Šiuo metu, kada vartotojas miršta, „Facebook“ neištrina jo paskyros, o paverčia ją „memorialu“. Vienintelis būdas, kaip tokią paskyrą galima ištrinti – turėti jos prisijungimo duomenis. Bet drąsiai galima teigti, jog mažai kas suteikia savo paskyros slaptažodžius draugams ar giminaičiams.

Internetinė kompanija „Digital Beyond“ atsakinga už palikimo administravimą teigia, jog kasmet visame pasaulyje apie milijonas „Facebook“ vartotojų iškeliauja anapilin. Palyginimui, 2010-aisias šis skaičius siekė apie 400 tūkst., o 2012 – 600 tūkst.

„Facebook“ politika mirusiųjų vartotojų atžvilgiu susilaukė daug kritikos iš šeimų, kurios siekia turėti daugiau galimybių valdyti, kaip mirusiojo artimojo gyvenimas yra prisimintas.

„Facebook“ bando apeiti šį trūkumą, suteikdami vartotojams galimybę priskirti taip vadinamą palikimo kontaktą (angl. „Legacy Contact“), kurį galima apibūdinti, kaip testamento vykdytoją. Palikimo kontaktu tapęs asmuo gali prižiūrėti paskyrą po originalaus vartotojo mirties. Jis, pavyzdžiui, gali parašyti įrašą, atnaujinti profilio nuotrauką, ar netgi patvirtinti naujus kvietimus į draugus.

Nors visa tai skamba grėsmingai, verta apsvarstyti: ar „Facebook“, kaip socialinis tinklas, išliks iki 2098-ųjų?

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA